Όλες οι δραστηριότητες του Επιμελητηρίου

Δείτε τις δράσεις και πρωτοβοθλίες μας όσον αφορά τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας

Περισσότερα
Πως να γίνετε μέλος του Ε.Γ.Ε.Β.Ε.

Σας προτείνουμε 7 (και όχι μόνο) καλοί λόγοι για να γίνετε μέλος του επιμελητηρίου μας. Εύκολα και γρήγορα!

Περισσότερα
Παροχή επενδυτικών κινήτρων

Τα επενδυτικά κινήτρα για την καλύτερη ανταπόκριση στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικονομίας

Περισσότερα
Πληροφορές για την Ελλάδα

Πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την γαλλική παρουσία στην Ελλάδα...

Περισσότερα

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ

Επιχειρηματικό εργαστήριο: Διαπραγματευτείτε με τις γαλλόφωνες χώρες

Το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν να συμμετάσχετε 
στο «Επιχειρηματικό Εργαστήριο» 
την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 από τις 9:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. 
στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (αίθουσα Vivier).

Διαπραγματευτείτε με τις γαλλόφωνες χώρες

Μετά την εκπαίδευση θα ακολουθήσει μπουφές, προσφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου.
Γλώσσες της εκπαίδευσης:

Γαλλικά και αγγλικά.

Στόχοι της κατάρτισης:
Να μάθετε να διαπραγματεύεστε με τους γαλλόφωνους εταίρους.
Περιγραφή:

Η επικοινωνία και οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στην Ελλάδα και τον γαλλόφωνο κόσμο πηγαίνουν πολύ πέραν της χρήσης μιας κοινής γλώσσας όπως της γαλλικής και της αγγλικής. Όλο και περισσότερες εταιρείες εκφράζουν τη λύπη τους για την αποτυχία παρουσιάσεων έργου ή διεθνών διαπραγματεύσεων για λόγους αμιγώς διαπολιτισμικούς και όχι γλωσσικούς.

Φέτος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο καινοτομούν και οργανώνουν αρκετά εργαστήρια διαπραγματεύσεων, παρουσιάσεων, συμμετοχών σε επαγγελματικά γεύματα, με σκοπό να βοηθήσουν τις ελληνικές και τις γαλλόφωνες εταιρείες να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την καλύτερη προετοιμασία των διεθνών συναλλαγών τους.

Στις 31 Μαρτίου 2015, το εργαστήριο «Διαπραγματευτείτε με τις γαλλόφωνες χώρες» θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μία πρώτη διαπολιτισμική επαφή στον τομέα των διαπραγματεύσεων.

Εισηγητές:

Michael Gaupillat, διευθυντής του τμήματος μαθημάτων και σπουδών του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, ειδικός στη διαπολιτισμική επικοινωνία.

Françoise Moyas, καθηγήτρια εξειδικευμένη στα γαλλικά για επιχειρήσεις.

Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν

Για να συμμετέχετε στο εργαστήριο, παρακαλούμε να συμπληρώσετε το συννημένο έντυπο και να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση: ccifhel(at)otenet.gr

Προθεσμία για τις εγγραφές : Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κατεβάστε το έντυπο συμμετοχής

Ομιλία Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την αφορμή του εορτασμού των 130 χρόνων του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της νέα κυβέρνησης το Επιμελητήριο στην προσπάθεια του να είναι δίπλα στους Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες προσκάλεσε την Τετάρτη 4 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Hilton Athens τον νέο Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη να απευθύνει ομιλία με τίτλο «Προς μια νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της Ευρωζώνης σημειώνοντας ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι αυτό της σταθεροποίησης της, με την βοήθεια των θεσμών που ήδη υπάρχουν και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αποτελεί τον πυλώνα της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Christophe Lemarié στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν την Ελλάδα και τη Γαλλία και τόνισε πως το Επιμελητήριο είναι έτοιμο να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας, στην ενθάρρυνση των επενδύσεων, την βελτίωση του φορολογικού και νομικού τομέα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους της εκδήλωσης ήταν ο Πρέσβης της Γαλλίας Jean Loup Kuhn-Delforge, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό Κυβερνητικού  Έργου Τέρενς Κουίκ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιωάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Σγουρίδης, καθώς επίσης εκπρόσωποι μεγάλων γαλλικών και ελληνικών εταιρειών όπως Pernod Ricard Hellas, Schneider Electric, Vinci Concessions, Alstom Transport, Γέφυρα Λειτουργία, Aktor, Sofitel Athens Airport, Thales Hellas, Euler Hermes, Groupama Phoenix, Τσιμέντα Ηρακλής, Mazars, Interamerican, Air Liquide Hellas, Axa Insurance, Eurocorp, Total Hellas, Dior, Eurobank κ.α.

Επίσκεψη του Οικονομικού Forum Γαλλοφωνίας (FFA) στην ΑθήναΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε η 26μελής αποστολή του Οικονομικού Forum Γαλλoφωνίας (FFA) κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις, βράβευση και ημερίδα.

Στην αποστολή συμμετείχαν τέσσερις Γάλλοι βουλευτές από τις επιτροπές άμυνας, ευρωπαϊκών και εξωτερικών υποθέσεων του Γαλλικού Κοινοβουλίου καθώς και επιχειρηματίες από μεγάλες γαλλικές εταιρείες.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό την απονομή του Βραβείου Οικονομικής Γαλλοφωνίας το οποίο απένημε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον Πρόεδρο του FFA Stève Gentili στις 22 Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι για πρώτη φορά βραβεύτηκε ελληνική εταιρεία η οποία ήταν η ΜΕΤΚΑ από το όμιλο «Μυτιληναίος». Πέρα από τη ΜΕΤΚΑ βραβείο έλαβαν και οι εταιρείες Solidages, ZooParc της Beauval, η εταιρεία Beepeers και lepetitjournal.com καθώς και η JT International Hellas.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της επίσημης επίσκεψης της αποστολής, το FFA σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε ημερίδα στις 23 Οκτωβρίου με θέμα «Οι προκλήσεις της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης». Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του FFA στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Thales Hellas Cyrille Dupont. Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, η Υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  Ν. Δένδιας και ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μ. Παπαδόπουλος.

Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκε μία στρογγυλή τράπεζα σχετικά με τη στρατηγική εξωστρέφειας για το θέμα τις οποίας τοποθετήθηκαν στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων εγκαθιδρυμένων στην Ελλάδα, με έντονη επιχειρηματική και κυρίως εξαγωγική δραστηριότητα. Την έναρξη της στρογγυλής τράπεζας πραγματοποίησε ο διευθυντής της Pernod Ricard Hellas και Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Christophe Lemarié ο οποίος υπογράμμισε το θετικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα από τις γαλλικές επιχειρήσεις, το υψηλό επίπεδο Ελλήνων εργαζομένων στις εταιρείες καθώς και την προνομιακή θέση της χώρας.

Η στρογγυλή τράπεζα απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Θ. Φέσσα, τον Πρόεδρο του Ομίλου «Μυτιληναίος» και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ Ευ. Μυτιληναίο, τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της Olympia Electronics και Πρόεδρο της «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» Δ. Λακασσά, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Miltech Hellas και Αντιπρόεδρο στον Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α Κ. Κουτσό, τον Γενικό Διευθυντή της ΑΓΕΤ Ηρακλής του ομίλου Lafarge P. Deleplanque και τον partner της Ernst & Young E. Tourret. 

Συντόνιστρια όλης της ημερίδας ήταν η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου. 

Σε συνέχεια της ημερίδας οι Γάλλοι βουλευτές και επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε συνεδρίαση δύο επιτροπών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αυτό των ευρωπαϊκών υποθέσεων και αυτό της παραγωγής και εμπορίου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με στελέχη του ΣΕΒ και τον Ν. Δένδια όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για την ελληνική οικονομία και το μέλλον της Ευρώπης.

Δείτε τις φωτογραφίες

Συνέντευξη του Προέδρου Ch. LEMARIÉ στο TimeTv

 • Air France
 • Aktor
 • Citroen
 • ERNST & YOUNG
 • Edenred
 • Eurobank
 • Gefyra
 • Interamerican
 • Karagounis
 • Lafarge
 • Novotel Athens
 • Peiraeus Bank
 • Pernod Ricard
 • Rafale
 • Sanofi
 • Schneider
 • Sephora
 • Sofitel Airport
 • Thales
 • Vinci
 • Viohalco

© 2015 CCIFG

NOUVEAUTE