Όλες οι δραστηριότητες του Επιμελητηρίου

Δείτε τις δράσεις και πρωτοβοθλίες μας όσον αφορά τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας

Περισσότερα
Πως να γίνετε μέλος του Ε.Γ.Ε.Β.Ε.

Σας προτείνουμε 7 (και όχι μόνο) καλοί λόγοι για να γίνετε μέλος του επιμελητηρίου μας. Εύκολα και γρήγορα!

Περισσότερα
Παροχή επενδυτικών κινήτρων

Τα επενδυτικά κινήτρα για την καλύτερη ανταπόκριση στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικονομίας

Περισσότερα
Πληροφορές για την Ελλάδα

Πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την γαλλική παρουσία στην Ελλάδα...

Περισσότερα

Γεύμα-Ομιλία με επίσημη ομιλήτρια τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου

Εκδήλωση, σε συνεργασία με τη Φορολογική Επιτροπή του, διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με επίσημη ομιλήτρια τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, την Τετάρτη 29 Απριλίου στο ξενοδοχείο Electra Palace Hotel.

Το θέμα της ομιλίας της Γενικής Γραμματέως ήταν «Απολογισμός από την εφαρμογή των νέων βασικών φορολογικών νόμων (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας) ως προς τις επιχειρήσεις – προβλήματα - βελτιώσεις».

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου Christophe Lemarié.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία της ΓΓΔΕ Κατερίνα Σαββαΐδου η οποία αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας, στη σημασία της δράσης 130 ετών του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου καθώς και στην παρουσία γαλλικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματέας τόνισε την ανάγκη για σταθερή φορολογική διοίκηση και υπογράμμισε το στόχο της Γενικής Γραμματείας η οποία είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. 
Η κα Σαββαΐδου αναφέρθηκε επίσης στη θέσπιση οικονομικού φορέα που υπάγεται στην ΓΓΔΕ για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εφοδιαστικών αλυσίδων και για τη διευκόλυνση του νόμιμου εμπορίου. 

Εκ μέρους της Φορολογικής Επιτροπής ευχαρίστησε την Κατερίνα Σαββαΐδου  o Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Καραγκούνης και έκανε τον συντονισμό της συζήτησης που ακολούθησε στο τέλος της εκδήλωσης.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Στρογγυλή τράπεζα με ομιλητή τον Υπουργό Γ. Σταθάκη

Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Μια νέα κοινωνική συμφωνία για την ανόρθωση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη» και κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο στις 2 Απριλίου 2014 στο ξενοδοχείο Athens Ledra Hotel.

 

Στη Στρογγυλή Τράπεζα συμμετείχαν η Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και ο Ηλίας Παπαδήμας, Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών και Πωλήσεων της γαλλικής εταιρείας Alstom Transport.

Το συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

 

Ο Υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε να επαναδιαπραγματεύεται με τους εταίρους ένα νέο πλαίσιο σχέσεων για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος εξόδου από την κρίση, συμπληρώνοντας ότι ολοκληρώνονται οι συζητήσεις αυτές με βάση το πρόγραμμα που έχει υποβάλει η κυβέρνηση για το δημοσιονομικό πλαίσιο, το φορολογικό σύστημα, την κοινωνική ασφάλιση, την αγορά εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη με τη σειρά της, διαβεβαίωσε ότι η Εθνική θα ανταποκριθεί στο μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα της χώρας, το οποίο μεταφράζεται σε παραγωγικές επενδύσεις, συνεργασίες και πρωτοβουλίες επενδύσεων. Η Εθνική, σημείωσε η κ. Κατσέλη, θα έχει ηγετικό ρόλο στην εκστρατεία προσέλκυσης κεφαλαίων και επενδύσεων στην Ελλάδα και θα αναπτύξει καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία υπό τη μορφή της ανακύκλωσης κεφαλαίων σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος έκανε λόγο για  ανάγκη εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων που θα εξασφαλίσει ευρύτερη πολιτική συναίνεση και κυρίως θα ξαναβάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρόντες επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να θέσουν στο πάνελ ομιλητών ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με την οικονομία και τις επιχειρήσεις τους καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους.

 

Λόγος Υπουργού Γ.Σταθάκη.

Διαβάστε την παρέμβαση της Λ.Κατσέλη.

Διαβάστε την παρέμβαση του Κ. Μίχαλου.

Διαβάστε τον χαιρετισμό του ChLemarié

Δείτε φωτογραφίες.

Επιχειρηματικό εργαστήριο: Διαπραγματευτείτε με τις γαλλόφωνες χώρες

Διαπραγματευτείτε με τις γαλλόφωνες χώρες

Το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος οργάνωσε επιχειρηματικό εργαστήριο για τα μέλη του, με θέμα "Διαπραγματευτείτε με τις γαλλόφωνες χώρες », την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου. 

Το σεμινάριο παρουσίασαν ο Michael Gaupillat, διευθυντής του τμήματος μαθημάτων και σπουδών του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, ειδικός στη διαπολιτισμική επικοινωνία και η Françoise Moyas, καθηγήτρια εξειδικευμένη στα γαλλικά για επιχειρήσεις. 

Η επικοινωνία και οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στην Ελλάδα και τον γαλλόφωνο κόσμο πηγαίνουν πολύ πέραν της χρήσης μιας κοινής γλώσσας όπως της γαλλικής και της αγγλικής. 
Tο εργαστήριο «Διαπραγματευτείτε με τις γαλλόφωνες χώρες» έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μία πρώτη διαπολιτισμική επαφή στον τομέα των διαπραγματεύσεων με έναν απόλυτα διαδραστικό τρόπο.

Ομιλία Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την αφορμή του εορτασμού των 130 χρόνων του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της νέα κυβέρνησης το Επιμελητήριο στην προσπάθεια του να είναι δίπλα στους Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες προσκάλεσε την Τετάρτη 4 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Hilton Athens τον νέο Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη να απευθύνει ομιλία με τίτλο «Προς μια νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της Ευρωζώνης σημειώνοντας ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι αυτό της σταθεροποίησης της, με την βοήθεια των θεσμών που ήδη υπάρχουν και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αποτελεί τον πυλώνα της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Christophe Lemarié στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν την Ελλάδα και τη Γαλλία και τόνισε πως το Επιμελητήριο είναι έτοιμο να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας, στην ενθάρρυνση των επενδύσεων, την βελτίωση του φορολογικού και νομικού τομέα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους της εκδήλωσης ήταν ο Πρέσβης της Γαλλίας Jean Loup Kuhn-Delforge, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό Κυβερνητικού  Έργου Τέρενς Κουίκ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιωάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Σγουρίδης, καθώς επίσης εκπρόσωποι μεγάλων γαλλικών και ελληνικών εταιρειών όπως Pernod Ricard Hellas, Schneider Electric, Vinci Concessions, Alstom Transport, Γέφυρα Λειτουργία, Aktor, Sofitel Athens Airport, Thales Hellas, Euler Hermes, Groupama Phoenix, Τσιμέντα Ηρακλής, Mazars, Interamerican, Air Liquide Hellas, Axa Insurance, Eurocorp, Total Hellas, Dior, Eurobank κ.α.

Συνέντευξη του Προέδρου Ch. LEMARIÉ στο TimeTv

 • Air France
 • Aktor
 • Citroen
 • ERNST & YOUNG
 • Edenred
 • Eurobank
 • Gefyra
 • Interamerican
 • Karagounis
 • Lafarge
 • Novotel Athens
 • Peiraeus Bank
 • Pernod Ricard
 • Rafale
 • Sanofi
 • Schneider
 • Sephora
 • Sofitel Airport
 • Thales
 • Vinci
 • Viohalco

© 2015 CCIFG

NOUVEAUTE