Φωτογραφίες
  • Accueil / 
  • ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

Εκδηλώσεις

Διεθνής ημερίδα για την διαμεσολάβηση

Ψηφιακή Οικονομία: Νέα επαγγέλματα, νέες δεξιότητες

Δείπνο με επίτιμο προσκεκλημένο και ομιλητή την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κ. Προκόπιο Παυλόπουλο

Την έναρξη του κύκλου εκδηλώσεων γα τη νέα χρονιά σηματοδότησε το δείπνο που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου στις 24 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton Athens. Η εκδήλωση αυτή επισφράγισε για ακόμη μία φορά την άριστη συνεργασία των δύο χωρών, σε οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης αυτών, παρουσία της Α.Ε. Πρέσβη της Γαλλίας, Christophe Chantepy, Ελλήνων Υπουργών, μελών του διπλωματικού σώματος, εκπροσώπων κομμάτων και πλήθος Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών.

Τη βραδιά άνοιξε ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, ο οποίος έκανε τον απολογισμό του 2016 και ανέπτυξε τη στρατηγική του Επιμελητηρίου για το νέο έτος, η οποία βασίζεται σε 4 πυλώνες: την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την υποστήριξη των ταλαντούχων νέων, την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γαλλία και την ενεργή συμμετοχή στη «Ψηφιακή Μετάβαση».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η Α.Ε. Πρέσβης της Γαλλίας, Christophe Chantepyo οποίος ευχαρίστησε τον κύριο Παυλόπουλο και επεσήμανε τους στενούς δεσμούς φιλίας, αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης που χαρακτηρίζουν τις ελληνογαλλικές σχέσεις, καθώς και τη συμπόρευση των δύο χωρών και των επιχειρήσεων τους στην καταπολέμηση της κρίσης και στην ανόρθωση της οικονομίας, γεγονός που αποδεικνύει και η πρόσφατη επίσκεψη του Κυρίου Παυλόπουλου στη Γαλλία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ομιλία του σην ανάγκη ν’ αλλάξει η αδιέξοδη πολιτική λιτότητας, η οποία συρρικνώνει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των περισσότερων κρατών-μελών και επηρεάζει αρνητικώς τόσο την βιώσιμη ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και την κοινωνική συνοχή της, Όπως σημείωσε, η αδιέξοδη αυτή πολιτική πρέπει ν’ αντικατασταθεί με μια οικονομική πολιτική, η οποία «πρέπει να στηριχθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στις κατάλληλες επενδύσεις, καθώς και στην ορθολογικώς σχεδιασμένη τόνωση της ρευστότητας και της ζήτησης».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το 2017 βρίσκει την μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια -και, κατά συνέπεια, το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα στο σύνολό του- αντιμέτωπη με μια διπλή, υπαρξιακή κυριολεκτικώς, κρίση: την οικονομική κρίση και την προσφυγική κρίση». Στο πλαίσιο της διπλής αυτής κρίσης, όπως ανέφερε, δοκιμάζονται, ταυτοχρόνως, η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, πυλώνες του οποίου είναι ο ανθρωπισμός και η Αλληλεγγύη, κατ’ επέκταση δε το κοινωνικό κράτος Δικαίου.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η Ελλάδα και η Γαλλία, με εφόδια από την μια πλευρά την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους και από την άλλη την μακρά παράδοση λαμπρής συνεργασίας τους, καλούνται να διαδραματίσουν, από κοινού, τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο, και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της και την προοπτική της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως βεβαίως, επίσης, ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορούσε να διατηρήσει την ιδιοσυστασία της Δημοκρατίας της και του Πολιτισμού της δίχως την Ελλάδα».

Με τη συνδρομή και τη χορηγία τους μας τίμησαν οι εταιρείες Dior, Thales, Sanofi, Deloitte, Teoren, Air France, Pernod Ricard, το ξενοδοχείο Plaza Athenée Paris, η Εθνική Τράπεζα και ο οργανισμός Atout France.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Διαβάστε το λόγο του Προέδρου της Δημοκρατίας εδώ

Ελληνογαλλικό Φόρουμ για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία

Tο Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας διοργάνωσαν το πρώτο «Ελληνογαλλικό Φόρουμ για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία» στις 24 & 25 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο υλοποίησης της Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας Γαλλίας που υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2015. Οι ημερίδες έδωσαν την ευκαιρία διερεύνησης δυο υποσχόμενων τομέων : της ενέργειας και του περιβάλλοντος, καθώς και της καινοτομίας.

        - Στις 24 Νοεμβρίου, το φόρουμ για την ενέργεια και το περιβάλλον λειτούργησε ώστε να συναντηθούν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς των δύο χωρών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εξελιγμένων και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, αναζητώντας συνεργασίες, συνέργειες και ευκαιρίες επενδύσεων.

        - Στις 25 Νοεμβρίου, στο φόρουμ για την καινοτομία, ήρθαν σε επαφή το γαλλικό και ελληνικά οικοσύστημα καινοτομίας και εξαγγέλθηκε η δημιουργία ενός ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας. 

Τη διημερίδα αυτή άνοιξε η Α.Ε. Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κύριος Christophe Chantepy και ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Cyrille Dupont. Επίτιμος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν o Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πρωτοβουλίες σαν κι αυτές αποτελούν αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του οδικού χάρτη με στόχο την ενίσχυση της ελληνογαλλικής συνεργασίας που οι δύο χώρες αποφάσισαν στο υψηλότερο επίπεδο τον περασμένο Ιούνιο».

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες ΜΕΤΚΑ, Air France, Ήρων, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Suez, Elpedison, Vinci Concessions, Saint-Gobain, Navigator Consulting Group και White Advertising.

To Ελληνογαλλικό Φόρουμ Για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία σε αριθμούς

Στις ημερίδες συμμετείχαν κορυφαίες ελληνικές εταιρείες και ορισμένοι από τους μεγαλύτερους γαλλικούς ομίλους, όπως η ENGIE, Veolia, Suez, Dalkia, Valorem και PowiDian με περισσότερους από 100 ομιλητές, 15 επωαστήρια επιχειρήσεων , 8 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και 15 διεθνή δίκτυα στήριξης και χρηματοδότησης.

 

2 Ημερίδες καινοτόμων συναντήσεων

Η πρώτη ημερίδα ήταν αφιερωμένη στις ανταλλαγές στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο δυναμικό στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και των νέων μορφών ενέργειας. Κυκλική οικονομία, αξιοποίηση των αποβλήτων, ενεργειακή απόδοση, μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων, νέες μορφές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείριση των υδάτων και τρόποι χρηματοδότησης των νέων επενδύσεων στον τομέα αυτό..

Η παρουσίαση της εμπειρίας της Τήλου που μετατρέπεται στο πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο χάρη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποτελεί ένα απτό δείγμα της τεράστιας σημασίας που έχει η αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών και του περιβάλλοντος για τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα με τις ομιλίες, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 70 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών και εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Η δεύτερη Ημερίδα ήταν αφιερωμένη στην καινοτομία. Σε συνέχεια του έργου που ξεκίνησαν η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο μέσω του Κύκλου «Η νεολαία που καινοτοµεί» εδώ και περίπου ένα χρόνο, οι συναντήσεις αυτές επέτρεψαν  να δοθεί συγκεκριμένη μορφή στο αμοιβαίο ενδιαφέρον που συνενώνει τα γαλλικά και ελληνικά οικοσυστήματα καινοτομίας.

Περισσότεροι από 100 ομιλητές

Στις ημερίδες αυτές συμμετείχαν κορυφαίες ελληνικές και γαλλικές εταιρείες και startups, αλλά και πόλοι ανταγωνιστικότητας, κέντρα ερευνών, πανεπιστημιακά κέντρα και οργανισμοί, οι οποίοι ήρθαν από όλη την Γαλλία και την Ελλάδα για να συνεισφέρουν στην διοργάνωση και να δημιουργήσουν ελπιδοφόρους και σταθερούς δεσμούς με Έλληνες συνομιλητές. Οι μεγαλύτεροι γαλλικοί όμιλοι απάντησαν θετικά χωρίς κανένα δισταγμό, μια ένδειξη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, και προς την ελληνογαλλική σχέση. 

15 διεθνή δίκτυα στήριξης και χρηματοδότησης

για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών διευκολύνσεων που υπάρχουν ήδη και βοηθούν τους Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες να εργαστούν και να σχεδιάσουν έργα μαζί, είτε πρόκειται για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είτε για οργανισμούς χρηματοδότησης μέσω άτυπων δικτύων επενδυτών.

14 θεματικά εργαστήρια και στρογγυλές τράπεζες

για την ανταλλαγή καλών ιδεών και πρακτικών, καθώς και για επιχειρηματικές ανταλλαγές μέσω των πολυάριθμων συναντήσεων κατά τις δύο ημερίδες

Δείτε το πρόγραμμα των δύο ημερίδων εδώ

Δείτε τις φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ

Έκθεση Vintage Κοσμήματος

Στο νέο χώρο τέχνης και φιλοξενίας ApArt πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα έκθεση πολύτιμων και σπάνιων κοσμημάτων από οίκους μόδας υψηλής ραπτικής σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης Γαλλίδα γκαλερίστ Soraya Bouvier Feder από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016.

 

Στην πριβέ έκθεση στο ApArt της Αθήνας παρουσιάζονται κοσμήματα των οίκων ChanelYves Saint LaurentDiorLanvinLoewe και Scherrer.

 

Το παριζιάνικο στιλ και ο γαλλικός μοντερνισμό, που έχουν υπάρξει σημαντική έμπνευση για τις τάσεις της σύγχρονης μόδας, αποτελούν τη συναρπαστική θεματική της συλλογής σπάνιων αλλά διαθέσιμων κοσμημάτων τηςSoraya Bouvier Feder.

 

 

SORAYA'S BIO

 

Η Soraya, μετά τις σπουδές της στη γεμολογία και τις διακοσμητικές τέχνες, ξεκίνησε να εργάζεται ως έμπορος έργων τέχνης στο Παρίσι το 1989. Το 1995 ίδρυσε την γκαλερί "Via Antica" στην οδό Jacob in Saint-Germain desPrés 11 στο Παρίσι και άρχισε να εργάζεται ως εμπειρογνώμονας vintage τέχνης. Η γκαλερί της έγινε γνωστή σε διάσημες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και συνεργάστηκε σε ταινίες, όπως η "Μαρία Αντουανέτα" τηςSofia Coppola, όπου παρουσιάζονται αντικείμενα προσωπικής φροντίδας από την boutique της Soraya

 

Εξειδικεύεται στα αρώματα και είναι η πρώτη που ξεκινήσει να πωλεί στη boutique της αρώματα μινιατούρες και αποκλειστικά συλλεκτικά αντικείμενα.

 

Κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών της αναζητήσεων, συναντά πολλούς Γάλλους σχεδιαστές κοσμημάτων στα πρώτα βήματα της καριέρας τους και αναπτύσσει μαζί τους δυνατές φιλίες. Για να προωθήσει τη δουλειά τους στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ αποφασίζει να τους εκπροσωπήσει ως ατζέντης. 

 

Έχει ενεργή παρουσία στους κύκλους των διεθνών εκθέσεων του Παρισιού και της Νέας Υόρκης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχει εκδώσει τρία βιβλία: "Le Collier" (2000), "De toute Beauté" (2001), "Formules Secrètes d'unParfumeur" (2013) και συμμετέχει συχνά ως επίσημη ομιλήτρια σε συνέδρια αρωματοποιίας και μόδας. 

 

Η Soraya Bouvier Feder λανσάρει το 2012 ένα online κατάστημα αφιερωμένο στον κόσμο των Yves Saint LaurentHermesDiorChanelIsabel CanovasLanvin και τη νέα γενιά Γάλλων σχεδιαστών, όπως οι Les ParuriersElla,Isa Di Cursi. 

 

ApArt

Πραξιτέλους 15-19, 10563 Αθήνα, 4ος όροφος

 

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 

Παρασκευή 18:00-22:00

Σάββατο 12:00-20:00

Κυριακή 12:00-18:00

 

Υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Greek Exports Awards 2016

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η ETHOS EVENTS και η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνουν  το Greek Exports Awards υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου στις 25 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, προκειμένου να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

Υποβάλετε την υποψηφιότητά σας εδώ

Το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο στην Έκθεση Sial 2016 στο Παρίσι

Το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο συμμετείχε στην αγροδιατροφική έκθεση SIAL 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι 16 με 20 Οκτωβρίου, οργανώνοντας επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών του κλάδου.

 

Στα πλαίσια της έκθεσης και σε συνεργασία με το Enterprise Greece, το Επιμελητήριο διοργάνωσε γευσιγνωσία ελαιολάδου στο εστιατόριο του ελληνικού περιπτέρου τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου με στόχο την προώθηση της αξίας του ελληνικού ελαιολάδου στη Γαλλία, η αγορά της οποίας κατακλύζεται από ελαιόλαδα, όπως το ισπανικό και το ιταλικό.

 

Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρί Μαμγίογλου, γνωστή παρουσιάστρια στη Γαλλία, ενώ η Ρέα Σπυρίδου, ειδικός στο ελαιόλαδο παρουσίασε τις διαφορετικές ποικιλίες του ελληνικού ελαιολάδου από όλες τις περιοχές της χώρας από τη γνωστή «Κορωνέϊκη» ως την «Ματσολιά» ή την «Κουτσουρελιά».

 

Η γνωστή chef Ντίνα Νικολάου, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Evi Evane στo Παρίσι, μαγείρεψε ελληνικά πιάτα, που συνόδευσαν τη γευσιγνωσία.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εισαγωγείς και υπεύθυνοι  καταστημάτων στη Γαλλία, όπως το « 1001 huiles » , το «Le Comptoir deMessénie» και το «Melpas», καθώς και Έλληνες εκθέτες, παραγωγοί ελαιολάδου.

 

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Σεμινάριο «Ελλάδα-Γαλλία: Προοπτικές, προτάσεις για μια βιώσιμη κοινωνική ασφάλιση»

«Ελλάδα-Γαλλία: Προοπτικές, προτάσεις για μια βιώσιμη κοινωνική ασφάλιση» ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου Cyrille Dupont.

Στο πρώτο πάνελ το λόγο πήρε ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κύριος Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα  ασκώντας δίκαιη πολιτική που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και θα έχει ως στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Το συντονισμό του πρώτου πάνελ είχε ο Κώστας Παπαδημητρίου, Καθηγητής Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Στο δεύτερο πάνελ του σεμιναρίου συζητήθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ διατυπώθηκαν προτάσεις συνέργειας/συνεργασίας  μεταξύ ασφαλιστικών και οικονομικών παραγόντων από έγκριτους ομιλητές  όπως ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Συλλογικής Κοινωνικής Πρόνοιας της Γαλλίας (INPC) Hervé Colas, η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Νίκος Φράγκος, ο καθηγητής κοινωνικής ασφάλισης στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ Άγγελος Στεργίου και ο Γενικός Διευθυντής της GROUPAMA GAN VIE Γαλλίας Jean-François Garin. Συντονιστής της στρογγυλής τράπεζας ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ασφάλισης στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, Δρ. Κωνσταντίνος Κρεμαλής.

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ανάγκες της αγοράς και στο πως μπορεί η ιδιωτική ή η επαγγελματική ασφάλιση να δράσει συμπληρωματικά και υποστηρικτικά στη χρηματοδότηση του μεταεργασιακού βίου από το κράτος. Στο πάνελ αυτό συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής Ζωής της Groupama Ασφαλιστικής, Κωνσταντίνος Πάντος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prudential Actuarial Solutions Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Γενικός Γραμματέας Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Χρόνης Ακριτίδης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΕ Νομικών ΕΤΑΑ και Μέλος ΔΣ/ΔΣΑ  Δημήτρης Βερβεσός. Το συντονισμό είχε ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Γενικός Γραμματέας του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου και δικηγόρος, μέλος των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Παρισίων.

Την εκδήλωση υποστήριξαν ως χορηγοί οι εταιρείες Groupama Ασφαλιστική, Air France και Airotel.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Δείτε τις εισηγήσεις εδώ

GREEK EXPORTS FORUM 2016

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η ETHOS EVENTS και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν  το Greek Exports Forum υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου στις 9 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, προκειμένου να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

Το forum περιλαμβάνει: 

1) Τη διοργάνωση του συνεδρίου Greek Exports Conference 2016

2) 2 παράλληλες δράσεις

- Συμβουλευτικές συναντήσεις Ελλήνων Εξαγωγέων με στελέχη των Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ)

- Β2Β Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ελλήνων Εξαγωγέων με στελέχη Διμερών Επιμελητηρίων

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το : www.exports.ethosevents.eu/

ACTION FINANCE INITIATIVE : TO MICROFINANCE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

H Action Finance Initiative, η οποία εισήγαγε το microfinance στην Ελλάδα, παρουσίασε σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την πρωτοπόρο δράση της τη Δευτέρα 23 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Maria Nowak, ιδρύτρια της Adie International και πρωτοπόρος του microfinancing στην Ευρώπη, καθώες και η κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρόεδρος του ΔΣ της AFI και η Αναστασία Τσιλόγλου, General Manager της AFI.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Christophe Lemarié, ο οποίος τόνισε τη σημασία του microfinance ως συμπληρωματικού εργαλείου στην οικονομική ανάπτυξη της  χώρας μας.

Η κα Maria Nowak, παρουσίασε την επιτυχή πορεία του microfinance στη Γαλλία ως εργαλείου αποκατάστασης των κοινωνικών δεσμών και καταπολεμησης της ανεργίας. Όπως τόνισε και η ίδια «το microfinance παρέχει σε όλους τη δυνατότητα να δημιουργούν, να εφευρίσκουν και να επιχειρούν», ειδικά για μια χώρα σαν την Ελλάδα, η οποία διαθέτει  τεράστια εμπειρία στο μίκρο-επιχειρείν.

Τέλος, η κα Τσιλόγλου μίλησε για το microfinance στην Ελλάδα, τα μέχρι τώρα επιτεύγματά του και τις προοπτικές του για τη χώρα, μέσα από την αναφορά σε επιτυχημένες επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν αρχικά από την AFI και ακολούθησαν μια επιτυχημένη οικονομικά πορεία .

Η AFI παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια. Παράλληλα, βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες  επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη.

Δείτε την παρουσίαση της κας Nowak εδω.

Δείτε την παρουσίαση της κας Τσιλόγλου εδώ. 

Οι εκδηλώσεις μας

< February 2017 >
Mon.Tue.Wed.Thu.Fri.Sat.Sun.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

© 2017 CCI FRANCE GRÈCE