Απολογισμός εκδηλώσεων

Euronaval

Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία έδωσε δυναμικό παρόν στη διεθνή έκθεση Euronaval στο Παρίσι

Για πρώτη φορά η Ελλάδα συμμετείχε με Εθνικό Περίπτερο στην Έκθεση της Euronaval το οποίο διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας, με την υποστήριξη του οργανισμού Entreprise Greece, του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (Hemexpo).

Στο Εθνικό Περίπτερο συμμετείχαν 12 ελληνικές αμυντικές εταιρείες : AKMON, ARPEDON, EMMIS, FARAD, FEAC ENGINEERING, MEVACO, MILTECH, ROTA, SCYTALIS, SSMART, STELMA, και 8BELLS RESEARCH.

Ο Υφυπουργός Άμυνας, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς εγκαινίασε το Περίπτερο, περιηγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με τους εκπροσώπους όλων των ελληνικών εταιρειών.

Παρουσία του Υφυπουργού υπεγράφησαν συνολικά 12 συμβάσεις μεταξύ ελληνικών εταιρειών αμυντικού υλικού και των γαλλικών εταιρειών NAVAL GROUP, MBDA και THALES.

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ελληνογαλλικό φόρουμ από τον ΣΕΚΠΥ, τη GICAN και το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τίτλο: "Greek French Forum, Maritime and Naval Cooperation". Κατά τη διάρκεια του φόρουμ οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις προσπάθειες των δύο κυβερνήσεων για σταθερότητα στη περιριοχή της Αν. Μεσογείου, αλλά κυρίως στη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των εξοπλισμών και το μέλλον της διμερής βιομηχανικής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης νέων συνεργασιών για τη διασφάλιση των θαλασσών αλλά και για τη διασφάλιση των βιώσιμων θαλασσών.

Κατερίνα Μανάλη

Διευθύντρια 

Tel.  0030 210 36.25.545 / 0030 210 36.25.516

E-mail:  ccifhel(@)ccifhel.org.gr

 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.