Bilans d’évènement

The French SEA TECH

Το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την ευκαιρία της έκθεσης Posidonia  διοργάνωσε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 ημερίδα με θέμα «The French Sea Tech». Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της γαλλικής ένωσης CLUSTER MARITIME FRANҀAIS, της οποίας ο πρόεδρος κύριος Moncany de Saint-Aignan έδωσε το παρόν, κάνοντας ομιλία με θέμα «Blue is the new Green». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Α.Ε Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κύριος Christophe Chantepy και σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και ναυτιλιακό κόσμο της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν σημαντικά θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, τη ναυτιλία, το ασφαλιστικό πλαίσιο που διέπει το χώρο αυτό καθώς και καινοτόμες ιδέες και απόψεις  σχετικά με το χώρο της τεχνολογίας και της έρευνας της θαλάσσιας ζωής. Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο κύριος Γιάννης Βασσαρδάνης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου και ακολούθησε ο κύριος Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα. Εξειδικευμένοι επιστήμονες όσο και σημαντικοί επιχειρηματίες παρουσίασαν σημαντικές μελέτες και έρευνες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εστιάζοντας στο ναυτιλιακό χώρο  αλλά και στο θαλάσσιο κόσμο. O κύριος Κοκαράκης, εκπρόσωπος της εταιρείας BUREAU VERITAS έκανε παρουσίαση με βασικό θέμα την μείωση εκπομπών άνθρακα για την προστασία του περιβάλλοντος, ο κύριος Μongin, εκπρόσωπος της εταιρείας LONΖA-BLUE SENSE WATER CARE SOLUTIONS, αναφέρθηκε σε καινοτόμες τεχνικές σχετικά με την παραγωγή χλωρίου στα πλοία χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών για τη δημιουργία πόσιμου νερού ενώ ο κύριος Κουμανταρόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας TOTAL LUBMARINE εστίασε σε πράσινα λιπαντικά και τεχνολογίες ναυτιλίας Τalusia Optima σε συνδυασμό με τη νέα περιβαλλοντική πολιτική που θα ισχύσει από το 2020.Επιπροσθέτως, ιδιαίτερες καινοτομίες, που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για το μέλλον, παρουσιάστηκαν από τους δημιουργούς τους και κίνησαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων δίνοντας το έναυσμα για έναν εποικοδομητικό και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα διάλογο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του κυρίου Troublé, διευθυντή της εταιρείας TARA Pacific Expeditions, o οποίος αναφέρθηκε στο Γαλλικό Δίκτυο Έρευνας για την βιοποικιλότητα. Ο κύριος Vollmer, εκπρόσωπος της εταιρείας SHONE, αναφέρθηκε σε καινοτόμα προγράμματα αυτονομίας.

Δεν πρέπει να παραληφθεί ακόμη, η συμμετοχή στην ημερίδα σημαντικών εκπροσώπων του γαλλικού κλάδου ασφαλειών, όπως ο κύριος Berrurier, πρόεδρος των εταιρειών UCAMAT και Groupe Eyssatier, , ο κύριος Denefle, διευθυντής  των εταιρειών CESAM και GAREX, ο κύριος Ratabou, διευθυντής της εταιρείας Filhet Allard Maritime, η κυρία Τirel, διευθύντρια της Groupe Eyssatier και η κυρία Witvoet, δικηγόρος, oι οποίοι ανέδειξαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της γαλλικής ασφαλιστικής αγοράς  εστιάζοντας στον ασφαλιστικό τομέα και στις λύσεις που μπορούν να υπάρξουν με τη συνεργασία μεγάλων γαλλικών ασφαλιστικών ομίλων, ειδικών σε θέματα ναυτιλίας.

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin
Fermer

Annuaire 2023-2024 en ligne !

Decouvrez-le !

Fermer

Découvrez l'Espace Privé !

Une nouvelle fonctionnalité qui facilitera votre networking.