2o Επιχειρηματικό Φόρουμ | Τουρισμός: Στρατηγικός τομέας ανάπτυξης

Το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε στην Αθήνα, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, το δεύτερο Επιχειρηματικό Φόρουμ, με θέμα τον τουρισμό.

Το 2ο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, με θέμα «Τουρισμός: Στρατηγικός κλάδος ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport, εστίασε στην πορεία των επενδύσεων στον ιαματικό και θερμαλιστικό τουρισμό καθώς και στην ανάπτυξη του τουρισμού 4 εποχών.

Τις εργασίες του Φόρουμ άνοιξε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy και ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητήριου κ. Cyrille Dupont. Η δομή του Φόρουμ περιλάμβανε ομιλίες και στρογγυλές τράπεζες, στις οποίες αναπτύχθηκαν τέσσερις ενότητες θεμάτων, με τη συμμετοχή της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κου Στέργιου Πιτσιόρλα.

Τονίζοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας, η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να έρθουν να επενδύσουν στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα, κι ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από το 2016, έχουν κατατεθεί περισσότερες από 300 προτάσεις για επενδύσεις σε 4άστερα και 5άστερα ξενοδοχεία και για αδειοδοτήσεις σε ειδικές τουριστικές υποδομές.

Στο φόρουμ παρευρέθηκε κι ο Γενικός Διευθυντής της AIR FRANCE-KLM για την Ανατολική Μεσόγειο κύριος Jérôme Salemi, , ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην αύξηση παρουσίασης του Ομίλου AIR FRANCE-KLM στην Ελλάδα, τα τρία τελευταία χρόνια, καθώς και στην ευνοϊκή συγκυρία για περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας της αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα.  

Ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Στ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στους δύο επικείμενους διαγωνισμούς ιαματικών λουτρών στη Κύθνο και στις Θερμοπύλες που ετοιμάζει το ΤΑΙΠΕΔ, στην τεράστια επάρκεια φυσικού πόρου των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα καθώς και στην έλλειψη κουλτούρας και γνώσης για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Εκπρόσωποι γαλλικών εταιρειών, όπως των MND Group,  ARTELIA Group, LE SPA FRANÇAIS, παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στη Γαλλία, πρακτικές που αφορούν τις συγκεκριμένες μορφές τουρισμού. Αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στην εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών, στις απαιτούμενες προϋποθέσεις, καθώς και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αυτών.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον τουρισμό 4 εποχών, παρουσιάζοντας μεθόδους και τρόπους οργάνωσης των τουριστικά αναπτυγμένων περιοχών στη Γαλλία, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποδοχή από τους συμμετέχοντες, υπουργούς και στελέχη εταιρειών είχε η πρόταση από τον Γραμματέα της Ένωσης Δημάρχων Τουριστικών Περιοχών της Γαλλίας, κύριο Philippe Most, για τη δημιουργία μίας Ευρωμεσογειακής Ένωσης Προώθησης Τουρισμού, με έδρα την Ελλάδα.

Στην τελευταία ενότητα με θέμα την καινοτομία τις νέες τεχνολογίες και τον τουρισμό, συμμετείχε η Διευθύντρια του ΕΟΤ Γαλλίας,  κα Δήμητρα Bοζικη, εκπρόσωπος της Google Ελλάδος, κ. Ορέστης Ανδριάνης, καθώς και ο Yves Ubelmann, Πρόεδρος της ICONEM, startup επιχείρησης για την προώθηση και προβολή των αρχαιολογικών μνημείων. 

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ

Δείτε τις παρουσιάσεις των ομιλητών

 

 

Υπό την αιγίδα

 

 

Με την υποστήριξη

 

 

 

Χορηγοί

Χορηγός φιλοξενίας

 

 

Χορηγός επικοινωνίας

 

 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.