Actualités

Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνου

[Translate to Grec:]

Το Επιμελητήριο αποκτά μια νέα Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνου (Risk Management)! 


Προκειμένου να ενισχυθούν οι δεσμοί μας και για να σας προσφέρουμε μια νέα υπηρεσία, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία μιας Επιτροπής, που θα ειδικεύεται στη Διαχείριση Κινδύνου, ένα σημαντικό και επίκαιρο θέμα για τον επιχειρηματικό κόσμο.   

Η επίγνωση και η διαχείριση των κινδύνων, ακόμα κι η διαχείριση μέσω των κινδύνων, έχουν γίνει σημαντικοί στρατηγικοί άξονες και αν οι εταιρείες τους αγνοούν, κινδυνεύουν με σημαντικές λειτουργικές απώλειες, ή μπορεί ακόμα να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους την ύπαρξη.   

Οι κίνδυνοι είναι πολυάριθμοι και εξελισσόμενοι. Η πρώτη ενέργεια μέσα σε μια εταιρεία, είναι να τους εντοπίσει και να τους χαρτογραφήσει βάσει σοβαρότητας και πιθανότητας εμφάνισης. Πρόκειται για ένα δυναμικό εργαλείο διαχείρισης, απαραίτητο σε κάθε διευθυντή που θέλει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης ώστε να περιορίσει τη συχνότητα εμφάνισης και το μέτρο του μεγέθους. Η προσέγγιση, το κόστος, κι η εφαρμογή, διαφέρει από μέτρο σε μέτρο.    

Για την προωθηθούν οι τεχνικές διαχείρισης των κινδύνων μεταξύ των μελών μας και για να συσταθεί μια κοινότητα εμπειρογνωμόνων, προτείνουμε τη δημιουργία αυτής της Επιτροπής, έχοντας σαν αποστολή : 
- Να γνωστοποιήσει τις βασικές έννοιες της Διαχείρισης Κινδύνου  

- Να καθορίσει και να ανταλλάξει βέλτιστες πρακτικές προσαρμοσμένες στην ελληνική αγορά

- Να συζητήσει για τις τεχνικές ασφάλισης, μετριασμού και πρόληψης των κινδύνων

- Να λειτουργεί ως φορέας έναντι στις δημόσιες αρχές  
 
Επικεφαλής της Επιτροπής, θα είναι ένα από τα νέα μέλη του Επιμελητηρίου, ο κύριος JeanFrançois MARCHAND, διεθνώς αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας, κυρίως χάρη στις τελευταίες θέσεις του ως Διευθυντής Κινδύνων, Ασφαλίσεων και Περιβάλλοντος της Valeo, για περισσότερα από 20 χρόνια, και στα πλαίσια της δράσης του στην l’ AMRAE (Ένωση Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφάλισης Επιχειρήσεων ). 


Η Επιτροπή θα ασχοληθεί με την οργάνωση θεματικών workshops και με μια ετήσια εκδήλωση. Ευχόμαστε το νέο αυτό εργαλείο του Επιμελητηρίου να έχει μεγάλη επιτυχία και απήχηση και να προκαλέσει το ενδιαφέρον σας.  

Θα σας παρακαλούσαμε να μας διαβιβάσετε τις παρατηρήσεις και επιθυμίες σας σχετικά με την Επιτροπή, καθώς και το ενδιαφέρον συμμετοχής σας , συμπληρώνοντας και στέλνοντάς μας το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω.

Documentation

Download Fiche_d_inte__re__t_-_Entypo_ekdi__losis_endiafe__rontos.docx  (DOCX • 55 KB)
Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.