Απολογισμός εκδηλώσεων

Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης κυρίου Γιώργου Σταθάκη στη Γενική Συνέλευση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Με την ευκαιρία της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ελληνογαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κύριος Γιώργος Σταθάκης μιλησε για την «ανάγκη δίκαιης και δημοκρατικής οικονομικής ανάπτυξης» επί τη βάσει συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ξεκινώντας το λόγο του, ο Υπουργός τόνισε ότι η πρόσφατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης άνοιξε το δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσα από ένα φάσμα εργαλείων προκειμένου για την υποστήριξη ενός νέου κύκλου επενδύσεων.

Ως πρώτο και κύριο χρηματοδοτικό εργαλείο ο Υπουργός ανέφερε το νέο αναπτυξιακό νόμο που επιδιώκει να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να απλοποιήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της χρηματοδότησης μικρων και νεοσύστατων επιχειρήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ως τρίτο εργαλείο επεσήμανε τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ευνοϊκού στις επιχειρήσεις, μέσα από την αναδιαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης τους. Ο θετικός αντίκτυπος της αξιολόγησης, όπως σημείωσε, φάνηκε ήδη στο τραπεζικό σύστημα, έτσι ώστε αυτό να επανέλθει γρήγορα σε μια ομαλή χρηματοδότηση των επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Καταλήγοντας, ο κος Σταθάκης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η οικονομική ανάπτυξη, δίκαια όμως κατανεμημένη σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, έτσι ώστε να αποτελέσει αρωγό στην ιδέα του κοινωνικού κράτους ασκώντας αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, κ. Christophe Lemarié αναφέρθηκε «στην κρίσιμη αποστολή του Επιμελητηρίου να βοηθήσει τα μέλη του να δραστηριοποιηθούν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον» σε στενή συνεργασία με τους γαλλικούς φορείς στην Ελλάδα και τους τοπικούς παράγοντες.

Η Α.Ε. Πρέσβης της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy μας τίμησε με την παρουσία του κάνοντας την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης. Στο λόγο του, ο Πρέσβης τόνισε ότι παρά την αστάθεια και την οικονομική ανασφάλεια, η Ελλάδα διαθέτει ισχυρά πλεονεκτήματα, όπως η καινοτόμα νεολαία της και κάποιοι τομείς της οικονομίας της, οι οποίοι θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης. Η αναδιάρθωση των διοικητικών υπηρεσιών και της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η συλλογική δουλειά αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να πειστούν οι γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, ήταν o Επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Πρεσβείας της Γαλλίας κ. Philippe Boin, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εξαγωγέων κα Χριστίνα Σακελλαρίδη, καθώς και εκπρόσωποι πολλών μεγάλων γαλλικών και ελληνικών εταιρειών, όπως Pernod Ricard, Groupama, Air France, Ernst Young, AXA, Eurobank, Heron κ.α.

 

Δείτε τις φωτογραφίες εδω.

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.