Πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Πρόγευμα εργασίας με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Νικόλαο Καραμούζη

Με την ευκαιρία της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ελληνογαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, κύριος Νικόλαος Καραμούζης μιλησε για το νέο τραπεζικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, για τις αστοχίες του παρελθόντος, καθώς και για τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον.

O Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών τόνισε στο λόγο του ότι η Ελλάδα οφείλει να «χαράξει τη δική της αναπτυξιακή στρατηγική, με γνώμονα τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο υπόδειγμα οικονομικής ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια, τις επενδύσεις και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα».

Γι’ αυτό το σκοπό, ο κος Καραμούζης επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η συστηματική καλλιέργεια ενός πλαισίου φιλικού προς την επιχειρηματικότητα με κύρια χαρακτηριστικά την απροσκοπτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την οικονομική και πολιτική σταθερότητα, τον εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος και τις επενδύσεις σε τομείς με καλές προοπτικές, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, τα logistics, τα φάρμακα, τα τρόφιμα κ.α.

Παρά την ουσιαστική έλλειψη ενός διαχρονικού σχεδίου εξόδου από την κρίση, πολιτικής συναίνεσης, αξιοπιστίας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών φάνηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει μια άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ ο τραπεζικός τομέας σταθεροποιείται μετά από επτά χρόνια ζημιών.

Καταλήγοντας, ο κος Καραμούζης τόνισε ότι η σημαντική αυτή πρόοδος «θα πρέπει να περιφρουρηθεί και να αποτελέσει τη βάση για μια αναπτυξιακή φυγή προς τα εμπρός» δεδομένης της προοπτικής ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος. Η Ελλάδα, παρά τις δοκιμασίες των τελευταίων ετών, παραμένει μια ειρηνική και δημοκρατική χώρα της Ευρωζώνης και όλων των διεθνών οργανισμών σε μια περιοχή του κόσμου που γειτονέυει με όλες τις εστίες συγκρούσεων και αστάθειας.

Με την παρουσία του μας τίμησε η Α.Ε. Πρέσβης της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευνοϊκή οικονομικοπολιτική συγκυρία για την Ελλάδα, έτσι ώστε να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στο δρόμο της ανάπτυξης. Δε δίστασε δε να επισημάνει για ακόμα μια φορά τις άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικό ή πολιτιστικό, αλλά και στους τομείς της οικονομίας και της καινοτομίας.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν o Επικεφαλής στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ . Nicholas Jennett, ο Γενικός Διευθυνής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας καθώς και εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου και πολλών μεγάλων γαλλικών και ελληνικών εταιρειών, όπως Groupama, Air France, AXA, Thales, J&P Avax  κ.α.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.