Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τον κ. Marc - Pierre Yalouris, Pierre Fabre Hellas

Κύριε Γιαλούρη, μπορείτε να μας μιλήσετε για τη συμμετοχή της Pierre Fabre στο Φόρουμ Υγείας που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στις 13 Απριλίου 2022;

 Η Pierre Fabre είναι μια γαλλική εταιρεία που έχει δεσμευτεί έντονα στη φαρμακευτική έρευνα εδώ και 60 χρόνια. Η προσφορά καινοτόμων φαρμάκων και η ενεργός συμμετοχή στη δημόσια υγεία αποτελούν μέρος του λόγου ύπαρξής της.

Έτσι, η συμμετοχή στο φόρουμ για την υγεία που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο στις 13 Απριλίου, με τη συμμετοχή όλων των βασικών φορέων της φαρμακοβιομηχανίας, ήταν μια προφανής επιλογή: η τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε στη Γαλλία από όλους τους φορείς του τομέα της υγείας, ιδίως όσον αφορά την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας και την κατ' οίκον νοσηλεία, είναι σε μεγάλο βαθμό μεταβιβάσιμη στην Ελλάδα και είναι πιθανό να συμβάλει στη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Ένα από τα θέματα που παρουσίασε η Pierre Fabre στο Φόρουμ ήταν η κατ’οίκον νοσηλεία, μπορείτε να μας πείτε περισσότερα γι' αυτό το θέμα;

Για την παρουσίαση της κατ' οίκον νοσηλείας, η Pierre Fabre και το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο είχαν την τιμή να υποδεχθούν έναν εκλεκτό ομιλητή: τον Michel Calmon, Αντιπρόεδρο της γαλλικής ομοσπονδίας κατ' οίκον νοσηλείας (FNEHAD). Ο Michel Calmon μπόρεσε να εξηγήσει την εμπειρία που αποκτήθηκε στη Γαλλία και τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από αυτή την προσέγγιση όσον αφορά την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, τη μείωση του κόστους περίθαλψης των ασθενών, ενώ παράλληλα προσφέρει άνεση και βελτιωμένη υποστήριξη στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Η ογκολογία είναι σίγουρα ένας από τους τομείς στους οποίους η κατ' οίκον νοσηλεία προσφέρει τα πιο συγκεκριμένα οφέλη. Το φόρουμ αυτό μας επέτρεψε να υποδεχθούμε και να ενημερωθούμε από την κ. Όλγα Μπαλαούρα, Διοικήτρια του αθηναϊκού ογκολογικού νοσοκομείου Άγιος Σάββας, σχετικά με τα πιλοτικά προγράμματα που εφαρμόζει το ίδρυμα για τη διατήρηση των ασθενών του στο σπίτι, καθώς και να έρθουμε σε επαφή με το γαλλικό ίδρυμα που εκπροσωπήθηκε από τον Michel Calmon με σκοπό τη μελλοντική ανταλλαγή εμπειριών.

Ποιος είναι ο ρόλος της Pierre Fabre στον τομέα της ογκολογίας και πώς συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου;

Η Pierre Fabre επενδύει στον τομέα της ογκολογίας για περισσότερα από 30 χρόνια. Το εργαστήριο διανέμει παγκοσμίου φήμης χημειοθεραπείες, καθώς και τις λεγόμενες στοχευμένες θεραπείες για καρκίνους με συγκεκριμένες γενετικές μεταλλάξεις. Η συνεχιζόμενη έρευνα στο εργαστήριο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της σε αυτή την ειδικότητα, καθώς και νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις βρίσκονται σε προχωρημένη ανάπτυξη.

Πώς πιστεύετε ότι το Φόρουμ και η συμμετοχή της Pierre Fabre σε αυτό μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τομέα της υγείας;

Το Φόρουμ Υγείας του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου της 13ης Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τομέα της υγείας. Το φόρουμ αυτό πρόκειται να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και τα εργαστήρια Pierre Fabre σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε αυτό, επιβεβαιώνοντας έτσι την επιθυμία τους να συμβάλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στις αρχές δημόσιας υγείας και στην αποτελεσματική διαχείριση των ασθενών.

Με ποια θέματα σκοπεύει να ασχοληθεί η Pierre Fabre στο επόμενο Φόρουμ;

Ένα βασικό θέμα που σίγουρα θα εξεταστεί στο επόμενο Φόρουμ θα είναι αυτό των σπάνιων ασθενειών, ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας που τα γαλλικά εργαστήρια όπως η Pierre Fabre αντιμετωπίζουν με επάρκεια και αποφασιστικότητα. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτές τις ασθένειες μπορούν να επωφεληθούν από τα πολυεθνικά ερευνητικά δίκτυα που επιτρέπουν την ανταλλαγή εμπειριών και δεδομένων, τα οποία θα παρέχουν σταδιακά όλο και περισσότερες απαντήσεις στους πάσχοντες ασθενείς, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε αποτελεσματικότερη περίθαλψη που θα είναι καλύτερα προσαρμοσμένη στις παθολογικές τους καταστάσεις.

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.