Συνεντεύξεις

Συνέντευξη του κυρίου Ηλία Φούτση , διευθυντής του New YorK College στην Αθήνα

  1. Κατά πόσο γνωρίζει ανταπόκριση το Γαλλικό πρόγραμμα σπουδών από Έλληνες φοιτητές στο ΝΥC;

Το New York College, ένας  εκπαιδευτικός οργανισμός,  με παρουσία 30 χρόνων στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας και με ήδη εξαιρετικά επιτυχημένες συνεργασίες με ισχυρά αμερικανικά και βρετανικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ενίσχυσε το κύρος του  εδώ και 7 έτη με τη σύνδεση του με το φημισμένο Πανεπιστήμιο Toulouse 1 Capitole  της Γαλλίας. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε ένα ισχυρό κίνητρο προσέλκυσης Ελλήνων φοιτητών που αναζητούν πανεπιστημιακές σπουδές υψηλού επιπέδου. Αυτή τη στιγμή, ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη, έχει επιλέξει να παρακολουθήσει τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Κολλέγιο μας, μέσω της επιτυχημένης αυτής συνεργασίας. Η ανταπόκριση υπήρξε άμεση και συνεχής και σχετίζεται με την ανάγκη των νέων Ελλήνων για σπουδές κύρους σε μια εποχή δύσκολη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική, καθώς οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς, η τεχνολογική εξέλιξη, αλλά και η παρατεταμένη κρίση ωθούν τους νέους προς αξιόπιστες και προσιτές λύσεις στη χώρα τους, με εμπειρίες όμως μάθησης αντίστοιχες  των συμφοιτητών τους στην Γαλλία.

     2. Γιατί κάποιος μελλοντικός φοιτητής να επιλέξει το γαλλικό πρόγραμμα σπουδών στο NYC;

Το Πανεπιστήμιο Toulouse 1Capitole, ένα από τα αρχαιότερα  πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης, με πολύ καλή φήμη και δέσμευση στην αριστεία και στον επαγγελματισμό, είναι ένα από τα δύο μόνο γαλλικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στα 100 πρώτα στην παγκόσμια κατάταξη της λίστας της Σαγκάης, στους τομείς οικονομίας και επιχειρήσεων. Το New York College με την επιτυχία αυτής της συνεργασίας, δίνει στη δυνατότητα στους μελλοντικούς φοιτητές του να αποκτήσουν ένα αυθεντικό και αξιόπιστο πτυχίο ενός κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις που αφορούν κόστη μετεγκατάστασης στο εξωτερικό, τιμές διδάκτρων πολύ πιο προσιτές και βέβαια με την εγγύηση αξιοπιστίας των σπουδών που προσφέρουν και οι δύο αυτοί φορείς εκπαίδευσης. Το έμπειρο,  κατάλληλα επιλεγμένο και εγκεκριμένο εκπαιδευτικό προσωπικό από το ίδιο το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης, αποτελεί την μεγαλύτερη έμπνευση του υποψήφιου φοιτητή, καθώς αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητες του, προετοιμάζοντας τον κατάλληλα για την αγορά εργασίας.

    3.Τι παραπάνω ανταγωνιστικά εφόδια θα του προσφέρει για τη σύγχρονη αγορά εργασίας;

Η υποχρεωτική πρακτική άσκηση σε τομείς σχετικούς του αντικειμένου σπουδών τους, οπλίζει τους μελλοντικούς φοιτητές των προγραμμάτων του Πανεπιστημίου της Toulouse με πολύτιμη εμπειρία και δεξιότητες που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην επαγγελματική τους επάρκεια. Τα σύγχρονα δε προγράμματα σπουδών προσαρμοσμένα στις αρχές και λειτουργίες των νέων τάσεων του management και του marketing δίνουν έμφαση στην απόκτηση των κατάλληλων δεξιοτήτων και προετοιμάζουν με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο τα νέα στελέχη της Διοίκησης και του Επιχειρείν. Τα «Business Games» αφορούν δράσεις προσομοίωσης με μελέτες-περιπτώσεις, στις οποίες εμπλέκονται οι φοιτητές βάζοντας τους εαυτούς τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, γεγονός που ενισχύει τις ικανότητες επίλυσης αντίστοιχων θεμάτων στον μελλοντικό, πραγματικό χώρο εργασίας τους, καθιστώντας τους επαρκώς προετοιμασμένους  για την απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά.

     4.Σε ποιους επιστημονικούς κλάδους εστιάζει το γαλλικό πρόγραμμα σπουδών;

Τα γαλλικά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στη Διοίκηση και στο Marketing, αλλά και  το πιο εξειδικευμένο Master που αφορά Διοίκηση Τουρισμού, στόχο έχουν την ανάπτυξη των αναλυτικών ικανοτήτων, των διαπροσωπικών δεξιοτήτων και των κατάλληλων τεχνικών που θα χρειαστούν όσοι επιθυμούν την ενασχόληση τους με τον επιχειρηματικό κόσμο, τις Τράπεζες, τις εταιρίες συμβούλων ή ερευνών, τον ιδιαίτερα αναπτυσσόμενο και απαιτητικό χώρο του Τουρισμού, αλλά και όλα τα εργασιακά πεδία όπου ασκείται διοίκηση και υπηρεσίες προβολής και προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών. Οι νέες τεχνολογίες, η στελέχωση, η οργάνωση, η ηγεσία, ο στρατηγικός σχεδιασμός, αλλά η βαθιά γνώση των εργαλείων που παρέχει το σύγχρονο marketing αποτελούν μερικά από τα πεδία ενδιαφέροντος των εξειδικευμένων προγραμμάτων που παρέχει το Πανεπιστήμιο της Toulouse 1 Capitole σε συνεργασία με το New York College.

 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.