Απολογισμός εκδηλώσεων  •  Το Επιμελητήριο

"Το τοπίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα - πυλώνας ανάπτυξης και επενδύσεων. Προοπτικές γαλλοελληνικής συνεργασία

Επενδυτικό Σεμινάριο: «ΑΠΕ – Πυλώνας ανάπτυξης και επενδύσεων. Προοπτικές ελληνο-γαλλικής συνεργασίας», Παρίσι, 7 Νοεμβρίου 2023

Οι δυνατότητες ενίσχυσης της ελληνο-γαλλικής συνεργασίας και οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτέλεσαν το θέμα του σεμιναρίου που συνδιοργάνωσαν το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Γαλλίας, η Enterprise Greece και το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι.

Την εκδήλωση –στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι εταιρειών, επιχειρηματικών και κλαδικών φορέων-  χαιρέτησε ο Πρέσβυς της Ελλάδας, κ. Δ. Ζεβελάκης, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Γαλλίας-Ελλάδας MEDEF International και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της L'Oréal, κ. J.P. Agon.

Από πλευράς Enterprise Greece, ο Διευθυντής Προσέλκυσης Επενδύσεων, κ. Ν. Στάμου, παρουσίασε αναλυτικά τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, τις προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και τα κίνητρα που προσφέρει η Ελλάδα για την προσέλκυση και υλοποίηση ξένων επενδύσεων. Η κα Κ. Μανάλη, Διευθύντρια του Ελληνο-γαλλικού Επιμελητηρίου ανέδειξε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από γαλλικής πλευράς και τις δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης της ήδη σημαντικής ελληνογαλλικής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο συντόνισε η δημοσιογράφος, κα Α. Κεφαλά, οι γαλλικές εταιρείες, AKUO Energy, Valorem, Voltalia, που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, παρουσίασαν την εμπειρία τους στη ελληνική αγορά, ενώ δυναμικές ελληνικές εταιρείες, όπως οι Eunice Group και FARIA Ανανεώσιμες Α.Ε. υπογράμμισαν το παράθυρο ευκαιρίας για συνεργασία με ομόλογες γαλλικές εταιρείες που παρουσιάζεται στον τομέα των ΑΠΕ. O κ. Θωμάς Σταύρου, Country Manager της Valorem στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και στην τεράστια εμπειρία της εταιρείας,  στην αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια, τονίζοντας ότι στόχος της Valorem είναι η ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας και η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ελληνική αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της FARIA Ανανεώσιμες Α.Ε, κα Θάλεια Βαλκούμα παρουσίασε τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο τομέας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες προκλήσεις αλλά και σημαντικές ευκαιρίες. Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Γαλλίας (SER), Υπεύθυνος για τη Διεθνή Ανάπτυξη, κ. C. Carabot.

Μετά την εκδήλωση, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε δεξίωση δικτύωσης και ακολούθησαν επιχειρηματικές συναντήσεις.

 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.