Απολογισμός εκδηλώσεων

ACTION FINANCE INITIATIVE : TO MICROFINANCE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Action Finance Initiative, η οποία εισήγαγε το microfinance στην Ελλάδα, παρουσίασε σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την πρωτοπόρο δράση της τη Δευτέρα 23 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Maria Nowak, ιδρύτρια της Adie International και πρωτοπόρος του microfinancing στην Ευρώπη, καθώες και η κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρόεδρος του ΔΣ της AFI και η Αναστασία Τσιλόγλου, General Manager της AFI.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Christophe Lemarié, ο οποίος τόνισε τη σημασία του microfinance ως συμπληρωματικού εργαλείου στην οικονομική ανάπτυξη της  χώρας μας.

Η κα Maria Nowak, παρουσίασε την επιτυχή πορεία του microfinance στη Γαλλία ως εργαλείου αποκατάστασης των κοινωνικών δεσμών και καταπολεμησης της ανεργίας. Όπως τόνισε και η ίδια «το microfinance παρέχει σε όλους τη δυνατότητα να δημιουργούν, να εφευρίσκουν και να επιχειρούν», ειδικά για μια χώρα σαν την Ελλάδα, η οποία διαθέτει  τεράστια εμπειρία στο μίκρο-επιχειρείν.

Τέλος, η κα Τσιλόγλου μίλησε για το microfinance στην Ελλάδα, τα μέχρι τώρα επιτεύγματά του και τις προοπτικές του για τη χώρα, μέσα από την αναφορά σε επιτυχημένες επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν αρχικά από την AFI και ακολούθησαν μια επιτυχημένη οικονομικά πορεία .

Η AFI παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια. Παράλληλα, βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες  επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη.

Δείτε την παρουσίαση της κας Nowak εδω.

Δείτε την παρουσίαση της κας Τσιλόγλου εδώ. 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.