Απολογισμός εκδηλώσεων

Διαχείριση αποβλήτων στην Ελλάδα: Προοπτικές & ευκαιρίες υπό το πρίσμα του γαλλικού μοντέλου

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Παρά το γεγονός πως η Ελλάδα δεν ακολούθησε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων, σημαντική και καθοριστική θα είναι η συμβολή, των πρόσφατων αλλαγών στη νομοθεσία όπως υπογράμμισαν σχεδόν όλοι οι Έλληνες ομιλητές που συμμετείχαν στο webinar που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 10 Μαρτίου 2021 με θέμα τη «Διαχείριση αποβλήτων στην Ελλάδα: Προοπτικές & ευκαιρίες υπό το πρίσμα του γαλλικού μοντέλου».

Σημαντική αναφορά του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος κου Γραφάκου, η οποία και προκάλεσε και το έντονο ενδιαφέρον των γαλλικών εταιρειών που συμμετείχαν στο webinar, οι 12 μονάδες επεξεργασίας & διαχείρισης αποβλήτων που έχουν ήδη δημοπρατηθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και μέχρι το τέλος του χρόνου θα βγούνε όλες οι υπόλοιπες.

Εκπρόσωποι του γαλλικού φορέα κλιματικής αλλαγής ADEME, αλλά και εκπρόσωποι γαλλικών εταιρειών ανέλυσαν  την οργάνωση των πόλεων και περιοχών στη Γαλλία και πως η γαλλική τεχνογνωσία και τεχνολογία θα μπορούσε να συμβάλει στην ιεράρχιση διαχείρισης αποβλήτων στην Ελλάδα.  

Στο webinar απηύθυναν χαιρετισμό η Α.Ε. Πρέσβης της Γαλλίας Patrick Maisonnave, κι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Laurent Thuillier, κι ομιλητές του webinar ήταν ο κ. Παπαστεργίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ, ο κ. Γεράνης, Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Καβαλάκης, γγ Ιδ. Επενδύσεων & ΣΔΙΤ. Εκπρόσωποι γαλλικών και ελληνικών εταιρειών και φορέων ανέπτυξαν τις προοπτικές και ευκαιρίες ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, όπως οι κ.κ. Olivier Chazal, Business & Industrial Transitions Department CLUB ADEME, Κουλουμούνδρας, Project Manager ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Thiel, Country Manager Suez Σερβίας, Aubert, Regional Sales Director South Europe Pellenc ST , Σιδερής, Διευθυντής Περιβαλλοντικών Λύσεων ΜΕΤΚΑ, και Μπουντουβάς, Διευθύνων Σύμβουλος COMBATT.

Μετά το τέλος του webinar, ακολούθησαν διαδικτυακές συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και γαλλικών φορέων και εταιρειών με στόχο τη διενέργεια νέων συνεργασιών και συνεργειών.

Σπόνσορες

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.