Απολογισμός εκδηλώσεων

«Ελλάδα 2.0: Επενδύσεις – Μεταρρυθμίσεις – Νέα Εποχή»

Το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε εκδήλωση με επίτιμο καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή των κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αν. Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο ανάκαμψης, «Ελλάδα 2.0: Επενδύσεις – Μεταρρυθμίσεις – Νέα Εποχή», παρουσία του Γάλλου Πρέσβη στην Ελλάδα, του Έλληνα Εμπορικού Ακολούθου στη Γαλλία και εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης.

Το σχέδιο στοχεύει στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και στη μεταρρύθμιση των θεσμών μέσω ενός φιλόδοξου προγράμματος επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός πιο εξωστρεφούς, ανταγωνιστικού και αποτελεσματικού μοντέλου και σε ένα ψηφιοποιημένο κράτος, με λιγότερη γραφειοκρατία, ένα φορολογικό σύστημα που ευνοεί την ανάπτυξη και είναι προσβάσιμο σε όλους.

Ο Υπουργός τόνισε πως το σχέδιο περιλαμβάνει τόσο επενδύσεις (108 επενδύσεις), όσο και μεταρρυθμίσεις (68 μεταρρυθμίσεις) και πως στην Ευρώπη κινητοποιεί τους περισσότερους ιδιωτικούς πόρους, συγκριτικά με άλλες χώρες.

Ο τρόπος αξιοποίησης των δανείων θα αποτελέσει όπως επισήμανε ο κ. Σκυλακάκης ελληνική πρωτοτυπία. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα λάβει από την Commission δάνεια με 0% επιτόκιο και βάζοντας ένα ελάχιστο διαχειριστικό κόστος θα τα μεταφέρει στον ιδιωτικό τομέα για επενδύσεις. Η μόνη προϋπόθεση είναι να τηρούνται κάποιες στοιχειώδεις επιδεξιότητες, όπως η πράσινη οικονομία, η ψηφιοποίηση, η εξωστρέφεια, η έρευνα, η ανάπτυξη και η αύξηση του μεγέθους των επιχειρηματικών μονάδων.

Τέλος, το σχέδιο προβλέπει πολλές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τη διαχείριση του νερού, των σιδηροδρόμων, της δικαιοσύνης, της υγείας, των φορολογικών αρχών και της ψηφιοποίησης αυτών.   

Συνοψίζοντας, ο Υπουργός υπογράμμισε πως το σχέδιο ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» στοχεύει σε μία πραγματική και ουσιαστική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν οι συμβολή των χορηγών και των υποστηρικτών μας, Autonision, Sanofi, EY, Aiglon, Groupama, Karagounis, Naval, Stelma, Voltalia, με τη βοήθεια των οποίων ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η βραδιά.  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 210.36.25.545/516 ή μέσω email στο ccifhel(@)ccifhel.org.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2021!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2021!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.