Απολογισμός εκδηλώσεων

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία – Ελληνογαλλική στρατηγική συνεργασία

Ελληνογαλλική συνεργασία στον τομέα της υγείας

Την ανάγκη να δούμε την Υγεία από την πλευρά του πολίτη υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ως κεντρικός ομιλητής στο φόρουμ που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο «Εθνικό σχέδιο δράσης για τη Δημόσια Υγεία» στις 13 Απριλίου στο Grand Hyatt, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της γαλλικής πρεσβείας.

Είναι σημαντικό όπως ανέφερε ο Υπουργός ν ’ασχοληθούμε με το κομμάτι της πρόληψης και της καθοδήγησης. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σωστή καθοδήγηση του πληθυσμού και του ασθενούς στο σύστημα, στην υγεία και κυρίως στη πρωτοβάθμια φροντίδα, όπου η Γαλλία είναι πρωτοπόρος.

Το ελληνικό σύστημα θα μπορούσε να πάρει παραδείγματα από το αντίστοιχο γαλλικό, έτσι ώστε να επιτευχθεί η συνεργασία ιδιωτικού-δημόσιου τομέα για την αποτελεσματικότερη περίθαλψη και ασφάλιση των ασθενών.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, ανακοίνωσε πως έχουν ήδη εξασφαλισθεί χρηματοδοτήσεις για κάθε δράση που πρόκειται να υλοποιηθεί και ελπίζει σε μια συνεργασία ιδιωτικού-δημοσίου τομέα για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στον κλάδο της υγείας γενικότερα.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του φόρουμ ήταν :

η αποτελεσματικότερη υγειονομική περίθαλψη προς όφελος των ασθενών και πιο συγκεκριμένα τη νοσηλεία στο σπίτι, με καλεσμένο από τη Γαλλία τον αντιπρόεδρο του FNEHAD Michel Calmon, ο οποίος τόνισε την αξία της κατ' οίκον φροντίδας στο σύστημα υγείας και παρουσίασε το μοντέλο που ακολουθείται ήδη στη Γαλλία για την διευκόλυνση της νοσηλείας των ασθενών,

η συμμόρφωση στη θεραπευτική αγωγή, όπου η Servier Hellas παρουσίασε την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων με τίτλο “Μη γίνεσαι ιατρός του εαυτού σου!”,

η ψηφιοποίηση στην υπηρεσία των ασθενών με καρκίνο και τη γαλλική μεταρρύθμιση στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης όπου ο Κ. Χαμπίδης αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των νέων τεχνολογιών με στόχο τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών, ενώ ο Κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος ανέφερε πως η τεχνολογία θα πρέπει να γίνει σύμμαχος των επαγγελματιών υγείας. Ο Julien Rutard της γαλλικής εταιρείας Cap Gemini παρουσίασε τη στρατηγική προσέγγιση που ακολουθεί η Γαλλία για τη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

η γαλλική μεταρρύθμιση στην ιδιωτική ασφάλιση όπου ο γάλλος καλεσμένος François Garin της εταιρείας Groupama Group παρουσίασε το γαλλικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που βασίζεται σε ένα μοντέλο κοινωνικής ασφάλισης και εγγυάται καθολική κάλυψη – εξηγώντας έτσι την αποτελεσματικότητα και αναγκαιότητα για συνεργασία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Laurent Τhuillier χαιρέτησε την εκδήλωση, κάνοντας μνεία στο ελληνικό σύστημα υγείας αλλά και για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Οι γαλλικές φαρμακευτικές εταιρείες εγκατεστημένες στην Ελλάδα Sanofi, Servier, Pierre Fabre, Affidea αλλά και η εταιρεία Groupama συμμετείχαν ενεργά κι ως χορηγοί στην εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, τονίζοντας το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη τους στην Ελλάδα.

 

Κατερίνα Μανάλη

Διευθύντρια

Tel.  0030 210 36.25.545 / 0030 210 36.25.516

E-mail:  ccifhel(@)ccifhel.org.gr

 

Παρουσιάσεις:

 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.