Απολογισμός εκδηλώσεων

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, τo Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη Φορολογική του Επιτροπή διοργάνωσαν για 5η συνεχή χρονιά στρογγυλή Τράπεζα με θέμα τις «Πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα φορολογίας επιχειρήσεων & διαδικασιών», με κεντρικό ομιλητή τον Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ. Γιώργο Πιτσιλή.   

Ο Διοικητής, έκανε αναφορά στην «πολύ καλή χρονιά» που διένυσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς οι βασικοί στόχοι του 2017 επιτεύχθηκαν και μάλιστα πολλοί από αυτούς ξεπέρασαν τις προβλέψεις, όπως είναι οι στόχοι πλήθους ελέγχων. Υπογράμμισε το σχέδιο μεταρρυθμιστικών δράσεων της ΑΑΔΕ, το οποίο προάγει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση των πραγμάτων και βάζει σε προτεραιότητα την απόκτηση μιας σταθερής σχέσης ανάμεσα στην ΑΑΔΕ και τους φορολογουμένους, ενώ τόνισε την ανάγκη για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των ΔΟΥ, καθώς και την ύπαρξη βελτιωμένων τομέων εξυπηρέτησης-ενημέρωσης του πολίτη, ελέγχου και είσπραξης.   

Στο πάνελ ερωτήσεων/τοποθετήσεων που ακολούθησε μεταξύ του Διοικητή των μελών της Φορολογικής Επιτροπής, κ.κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη ΓΓ του Επιμελητηρίου και υπευθύνου της ΦΕ, Ιωάννη Σταυρόπουλου, Ασπασίας Μάλλιου, Ευτυχίας Πηλίγκου, Σοφίας Γρηγοριάδου, και του παρευρισκόμενου επιχειρηματικού κοινού, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν άμεσα τους επιχειρηματίες, επενδυτές, όπως οι φορολογικοί έλεγχοι κατόπιν της πρόσφατης νομολογίας του ΣτΕ για την παραγραφή, η επίλυση διαφορών και διαιτησίας, η Διεθνής φορολογία, η ανταλλαγή πληροφοριών, οι Μηχανισμοί αποφυγής διπλής φορολογίας, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η μεταφορά έδρας και φορολογικής κατοικίας , η φορολογική συμμόρφωση και τέλος η Αλληλέγγυα ευθύνη των διοικητών νομικών προσώπων.
 

Την εκδήλωση στήριξαν οι εταιρείες Deloitte, Δρυλλεράκης & συνεργάτες, Κυριακίδης / Γεωργόπουλος Δικηγορική Εταιρεία, Ernst&Young και Σταυρόπουλος & Συνεργάτες. 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.