Απολογισμός εκδηλώσεων

Φορολογική Ημερίδα

Το Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τη Φορολογική του Επιτροπή, διοργάνωσε ημερίδα την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με θέμα

«Προτάσεις για μία δίκαιη και αποτελεσματική φορολογική πολιτική

έναντι των επιχειρήσεων”.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο νέος Πρόεδρος της Grant Thornton, κύριος Νίκος Καραμούζης ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής και ειδικότερα στη φορολογική πολιτική ως το κρισιμότερο αναπτυξιακό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.Συμμετείχαν επίσης καταξιωμένοι ομιλητές ειδικοί στα θέματα φορολογίας των επιχειρήσεων, όπως οι κ.κ. Ιωάννης Σταυρόπουλος, (Σταυρόπουλος & συνεργάτες), Ευτυχία Πηλίγκου, (Deloitte), Ιωάννης Κοϊμτζόγλου, Θεόδωρος Κιντής, (Mazars), Κων/νος Κουνάδης, (Grant Thornton),  Λιάνα Λεπίδα, (Δρυλλεράκης & συνεργάτες), Νικολέτα Μερκούρη(E &Y).

Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Νίκος Βέττας (ΙΟΒΕ), Χάρης Θεοχάρης, Τρύφων Αλεξιάδης , ο Θεόδωρος Φορτσάκης και Κατερίνα Σαββαϊδου.

Ειδικότερα , στην ομιλία του ο κ. Βέττας παρουσίασε ποσοστιαία και συγκριτικά στοιχεία  για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις , τα φορολογικά έσοδα , τα ακίνητα, τις ηλεκτρονικές πληρωμές καθώς και το καθεστώς του ΦΠΑ στην ελληνική οικονομία αλλά και των άλλων χωρών.

Στο πάνελ με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές - Διοικητικές & νομολογικές εξελίξεις», καθώς και οι εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών από την κυρία Πηλίγκου καθώς και η φορολογική διαδικασία και ειδικότερα ο απολογισμός εφαρμογής του θεσμού που αναλύθηκε από τον κύριο Σταυρόπουλο. Τέλος , από τον κύριο Κοϊμιτζόγλου παρουσιάστηκε το θέμα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Στην τελευταία θεματική με τίτλο «Άμεση και Έμμεση φορολογία» παρουσιάστηκαν ποικίλα θέματα όπως η παροχή κινήτρων και  οι μετασχηματισμοί των επιχειρήσεων από τον κύριο Κιντή αλλά και θέματα ΦΠΑ και επισφαλών απαιτήσεων από την κυρία Μερκούρη .

Τέλος από τον κύριο Κουνάδη και την κυρία Λεπίδα , παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα Shared services centers και η ιδιότητα του beneficial owner, αντίστοιχα.

Οι κ.κ. Ευθύμιος Σαϊτης, Γενικός Διευθυντής ΑΑΔΕ, Θεοδ. Φορτσάκης, και ο Κων/νος Σφακάκης, που απηύθυναν χαιρετισμό.   

Τον συντονισμό της ημερίδας ανέλαβαν, οι κ.κ. Ασπασία Μάλλιου, Ιωάννης Δρυλλεράκης κι ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κων/νος Καραγκούνης.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Κατερίνα Μανάλη

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Διευθύντρια

Documentation

Download 20.6.2019_ELLINOGALLIKO_EPIMELITIRIO_OMILIA_N.KARAMOYZI.pdf  (PDF • 175 KB) Download Paroysiasi_Kintis.pptx  (PPTX • 2 MB) Download Paroysiasi_Koimtzoglou_cci.pptx  (PPTX • 722 KB) Download Paroysiasi_Kounadis.pptx  (PPTX • 17 MB) Download Paroysiasi_Lepida.pptx  (PPTX • 1 MB) Download paroysiasi_Merkoyri.pptx  (PPTX • 6 MB) Download Paroysiasi_Stayropoylos.pptx  (PPTX • 262 KB) Download Paroysiasi_Vettas_20.06.19_CCIFG.pptx  (PPTX • 421 KB)
Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.