Απολογισμός εκδηλώσεων

Φόρουμ Παρίσι

Η ιδιαίτερα θετική δυναμική στις πολύ ισχυρές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, αλλά και το ενδιαφέρον γαλλικών επιχειρήσεων να επενδύσουν στη χώρα μας, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2ου ελληνογαλλικού επιχειρηματικού - επενδυτικού Φόρουμ που διοργάνωσε στο Παρίσι το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, κι η ελληνική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή 5 υπουργών, 2 υφυπουργών και 2 γενικών γραμματέων.

Κατά τις εργασίες του φόρουμ, ξετυλίχθηκε το πλέγμα της διμερούς συνεργασίας, αναδείχθηκαν νέες επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρει η Ελλάδα για τις γαλλικές επιχειρήσεις, ενώ διερευνήθηκε η περαιτέρω οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε μια σειρά κρίσιμων τομέων, όπως η ενέργεια με έμφαση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υποδομές, οι μεταφορές, η ψηφιοποίηση της οικονομίας, οι νέες τεχνολογίες, ο τουρισμός, η ναυτιλία, η άμυνα και η ασφάλεια.

Ο Αν. Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Γαλλίας Olivier BECHT έστειλε σαφές μήνυμα στις γαλλικές επιχειρήσεις ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσουν στην Ελλάδα και ότι υπάρχουν «πολύ καλές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας». Χαρτογραφώντας το επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα, ο Γάλλος αν. υπουργός αναφέρθηκε στους τομείς των υποδομών, του τουρισμού, του περιβάλλοντος, των ηλεκτρικών δικτύων, της τεχνολογίας, με έμφαση τις ψηφιακές και της ναυτιλίας. Αντίστοιχα, απηύθυνε μήνυμα στις ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη Γαλλία, λέγοντας ότι υπάρχουν πολύ καλές επενδυτικές ευκαιρίες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πιάνοντας το νήμα από το πρώτο Φόρουμ που διεξήχθη το 2020, παρουσιάστηκαν δράσεις και συνεργασίες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών στους αντίστοιχους τομείς.

Στο φόρουμ παρευρέθηκαν πάνω από 300 συμμετέχοντες, με την ελληνική επιχειρηματικότητα να εκπροσωπείται από 50 ελληνικές εταιρείες κι η γαλλική με εκπροσώπους από περισσότερες από 150 γαλλικές επιχειρήσεις, οργανισμούς, τοπικά επιμελητήρια, συνδέσμους..

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 45 Β2Gs με υψηλόβαθμα στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων καλύπτοντας όλους τους τομείς στρατηγικής σημασίας, όπως η ενέργεια με έμφαση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υποδομές, οι μεταφορές, η ψηφιοποίηση της οικονομίας, οι νέες τεχνολογίες, ο τουρισμός, η ναυτιλία, η άμυνα και η ασφάλεια, αλλά κι αντίστοιχα μεγάλος αριθμός b2bs, μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εκπροσώπων.  

Σημειώνεται πως το ελληνογαλλικό επιχειρηματικό-επενδυτικό φόρουμ εγκαινιάστηκε το 2020 με στόχο τη διεύρυνση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε σειρά κρίσιμων τομέων της οικονομίας και την προώθηση κοινών εγχειρημάτων μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών και λόγω της πανδημίας, το 2021 δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Κατερίνα Μανάλη

Διευθύντρια

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.