H Γαλλική ασφαλιστική αγορά πορεύεται δυναμικά με τους Έλληνες εφοπλιστές

Αποστολή εκπροσώπων των μεγαλύτερων γαλλικών ασφαλιστικών εταιρειών στον τομέα της ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα πλαίσια συνεδρίου που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου με θέμα «Η Γαλλική Ασφαλιστική αγορά πορεύεται δυναμικά με τους Έλληνες εφοπλιστές».

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επαγγελματικών οργάνων στη Γαλλία στον τομέα της ασφάλισης θαλάσσης & μεταφορών, όπως η CESAM (Technical Committee for Marine Insurance), UCAMAT (French Marine & Transport Brokers association), CFM (French Maritime Cluster).

Στη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε αρχικά η πρωτοβουλία των γαλλικών ασφαλιστικών εταιρειών που φέρει το όνομα Parismat. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το Μάιο του 2017 με βασικούς μετόχους: CESAM, UCAMAT, CFM, Armateurs de France, FFSA (French Federation of Insurance Companies) και CAMP (Maritime Arbitral Chamber of Paris), AFDM (French Maritime Law Association), και με στόχο την προβολή της γαλλικής ασφαλιστικής αγοράς μέσω κοινών δράσεων, ανά τον κόσμο ξεκινώντας από την Ελλάδα.

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης μεγάλα ονόματα του ασφαλιστικού κλάδου όπως οι εταιρείες Groupe Eyssautier, Filhet-Allard Maritime, Allianz Global κ.α., που έδωσαν δυναμικό «παρών» στο συνέδριο με στόχο να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της γαλλικής ασφαλιστικής αγοράς και να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με τους Έλληνες εφοπλιστές.  

Στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να πάρουν το λόγο Έλληνες εφοπλιστές, όπως ο Χρήστος Αναγνώστου, Διευθυντής της Starbulk Management, ο Νίκος Βερνίκος, Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, Γενικός διευθυντής της Safe Bulkers Management και ο Νικόλας Φραγκίστας, CEO της Franco Compania Naviera, οι οποίοι παρουσίασαν τη δική τους οπτική τις εμπειρίες τους από τη συνεργασία με τους Γάλλους ασφαλιστές καθώς και τις προσδοκίες τους.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κος Christophe Chantepy καθώς και ο Philippe Louis-Dreyfus, πρώην πρόεδρος της BIMCO και Πρόεδρος της Lοuis-Dreyfus Armateurs, οι οποίοι απηύθυναν ομιλία προς τους Έλληνες εφοπλιστές και τους Γάλλους εκπροσώπους κατά τη διάρκεια του cocktail, τονίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία της ελληνικής ναυτιλιακής αγοράς για τη Γαλλία και τους ισχυρούς εμπορικούς, οικονομικούς και φιλικούς δεσμούς που δένουν τις δύο χώρες.

Στην επιχειρηματική αποστολή γαλλικών ασφαλιστικών εταιρειών και μεσιτών ασφάλισης συμμετείχαν οι εταιρείες Groupe Eyssautier, Filhet-Allard Maritime, Axa Corporate Solutions, Allianz Global Corporate & Specialty SE, Helvetia Assurances, SCOR, Generali Global Corporate & Commercial France, CAMTT και GAREX.

 

 

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ 

Δείτε τις παρουσιάσεις των εισηγητών εδώ

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.