Απολογισμός εκδηλώσεων  •  Το Επιμελητήριο  •  Συνέδριο & Σεμινάριο

MARITIME COMMITTEE: THE NEW MARITIME CHALLENGES

Αναμφισβήτητα, οι προκλήσεις είναι μέρος της ναυτιλίας, κι αυτό αναφέρθηκε από πολλούς και καταξιωμένους ομιλητές, στο περιθώριο του Ναυτιλιακού Φόρουμ που διοργάνωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, με θέμα : “THE NEW MARITIME CHALLENGES”. 

Εκπρόσωποι των ναυτιλιακών κοινοτήτων της Ελλάδας και της Γαλλίας μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τις σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου, όπως το περιβάλλον, οι κυβερνοεπιθέσεις καθώς και για τη φήμη/εικόνα της ναυτιλίας και των ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίες σε μεγάλο ποσοστό είναι οικογενειακές. Όπως επεσήμανε κι ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Επιτροπής του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, κ. Phillipe Louis Dreyfus, το περιβάλλον συνιστά μια πρόκληση του παρελθόντος, του παρόντος και σίγουρα του μέλλοντος, ενώ τόνισε ότι η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα οφείλει να ενισχύσει τη φωνή της. Οι διακεκριμένοι ομιλητές από τη Γαλλία και την Ελλάδα υπογράμμισαν ότι η ναυτιλιακή ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας ενώ παρουσίασαν λύσεις και προτάσεις σε περίπτωση κυβερνοεπιθέσεων σε πλοία και λιμάνια. 

Μεταξύ των ομιλητών, οι κκ. Phillipe Louis Dreyfus, Πρόεδρος της Louis Dreyfus Armateurs SAS και Πρόεδρος της Ναυτιλιακής επιτροπής του Επιμελητηρίου, Matthieu Berrurier, Πρόεδρος της French Union for Maritime Transport Insurance Brokers, Xavier Rebour, Διευθυντής της Ένωσης France Cyber Maritime, Απόστολος Καμαρινάκης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας καθώς κι εκπρόσωποι ελληνικών και γαλλικών εταιρειών, όπως η Βureau Veritas, Space Hellas, Naval Group, Thales Hellas, Skuld Hellas, Publicis Consultants. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κα Laurence Auer, επιφανείς προσωπικότητες και στελέχη ελληνικών και γαλλικών εταιρειών του κλάδου της ναυτιλίας και της κυβερνοασφάλειας καθώς κι εκπρόσωποι φορέων. 

 

Gold Sponsors: Bureau Veritas Group  SPACE HELLAS S.A.

Supporters: Eastern Mediterranean Maritime   LOUIS DREYFUS ARMATEURS (LDA)    Skuld Synthetica   TMS Tankers Ltd.  NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS     ThPA S.A. - Port of Thessaloniki

Media Partner: Ναυτικά Χρονικά - Naftika Chronika The Business Events Calendar

 

Παρουσιάσεις

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.