Απολογισμός εκδηλώσεων

Ναυτιλιακή Επιτροπή

[Translate to Grec:]

Το πρώτο πάνελ κάλυψε τις προκλήσεις της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη ναυτιλιακή βιομηχανία και τον νέο κανονισμό ΙΜΟ 2030 που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι πλοιοκτήτες, καθώς και τις αναγκαίες επενδύσεις που θα απαιτηθούν και τις διαθέσιμες λύσεις χρηματοδότησης. Με συντονιστή τον Yannick LE GOURIERES, επικεφαλής του τμήματος ναυτιλιακής χρηματοδότησης για την Αμερική στην Credit Agricole CIB, το πάνελ περιλάμβανε πλοιοκτήτες και εκπροσώπους των Eurazeo, Dioptra και Bureau Veritas. Αυτό το πάνελ ήταν η ευκαιρία να ακούσουμε τις τελευταίες ιδέες για τον ΙΜΟ 2030, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών εναλλακτικών καθαρών καυσίμων, από "κορυφαίους" πλοιοκτήτες όπως Ο Νικόλας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ως Διευθύνων Σύμβουλος της W MARINE, πλοιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, ο Γιάννης ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ως Διευθύνων Σύμβουλος της ALMI TANKERS, πλοιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου, και ο Άρης ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ως Διευθύνων Σύμβουλος της ASTRA SHIPMANAGEMENT, πλοιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας πλοίων μεταφοράς χημικών/ξηρού φορτίου/δεξαμενών. Οι γνώσεις αυτών των πλοιοκτητών εμπλουτίστηκαν από την ανεκτίμητη εμπειρία και τα σχόλια που μοιράστηκε η Paillette PALAIOLOGOU, Αντιπρόεδρος Marine & Offshore South-East Europe/Black Sea/Adriatic Zone της BUREAU VERITAS. Στο μέτωπο της χρηματοδότησης, ο Χρήστος ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΚΗΣ ως Διευθύνων Σύμβουλος της DIOPTRA Ltd και ο Guillaume BRANCO της EURAZEO ήταν σε θέση να εξηγήσουν τις χρηματοδοτικές λύσεις που είναι διαθέσιμες στους πλοιοκτήτες για να συνοδεύσουν το επενδυτικό τους πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τον ΙΜΟ 2030 και προς μια ουσιαστική πορεία μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

 

Το δεύτερο πάνελ ήταν αφιερωμένο στο "μέλλον των βιομηχανικών υπηρεσιών στον ναυτικό και ναυτιλιακό τομέα". Με συντονιστή τον Cyrille Bret, επικεφαλής του Naval Group στην Ελλάδα, τέσσερις εταιρείες περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις νέες τεχνολογικές, εμπορικές και βιομηχανικές υπηρεσίες. Ο κ. Bertrand LARS, επικεφαλής του τμήματος νέων ενεργειακών συστημάτων της Naval Group (Νάντη, Γαλλία), παρουσίασε τα νέα συστήματα πρόωσης που εκπονούνται επί του παρόντος για πολιτικά και στρατιωτικά πλοία. Ο κ. Αλέξανδρος ΤΖΙΩΤΑΚΗΣ, Διευθυντής έργων της Asso Subsea (Ελευσίνα, Ελλάδα) τόνισε τις νέες τεχνολογίες για τα υποθαλάσσια καλώδια και την ταχεία εξέλιξη των παγκόσμιων αγορών. Ο κ. Gaël CAILLEAUX, διευθυντής τμήματος Ανανεώσιμων Πηγών της Louis Dreyfus Armateurs (Παρίσι, Γαλλία), εξήγησε τη στρατηγική διαφοροποίησης της εταιρείας του. Ο κ. Σοφοκλής Παπανικολάου, διευθύνων σύμβουλος της Bluegrid (Κηφισιά, Ελλάδα), παρουσίασε στο κοινό την εμφάνιση νέων καυσίμων (υδρογόνο, μεθανόλη, κ.λπ.). 

Air France – KLM

 

Ο όμιλος Air France – KLM συμμετείχε ως χορηγός του CCIFG Maritime Forum που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες που προσφέρει για τη ναυτιλία ως στενός συνεργάτης όλων των κλάδων της εδώ και πολλά χρόνια. Έχοντας δημιουργήσει ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς στην Ελλάδα και παγκοσμίως, οι εταιρείες Air France και KLM δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια τεράστια επιλογή προορισμών και ένα εκτεταμένο δίκτυο, που διευρύνεται συνεχώς. Πρόσφατα ο όμιλος υπέγραψε συμφωνία με τη ναυτιλιακή εταιρεία Dianik Bross Shipping Corporation SA, ενισχύοντας τους στόχους του προγράμματος για την ανάπτυξη της βιώσιμης βιομηχανίας καυσίμων. Οι εταιρείες Air France και KLM έχουν δεσμευθεί τα τελευταία χρόνια να μειώσουν την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά τις δραστηριότητές τους, έχοντας ως στόχο τη μηδενική εκπομπή το 2050 που καθορίζει η Συμφωνία του ΟΗΕ για το κλίμα που υπεγράφη στο Παρίσι. Η αυξημένη χρήση του SAF είναι βασικός παράγοντας για την επίτευξη αυτών των στόχων

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.