Απολογισμός εκδηλώσεων

Ναυτιλιακή Επιτροπή

Ελληνογαλλική Ναυτιλιακή Επιτροπή - Μια δυναμική σχέση αιώνων επισφραγίζεται.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας της Ναυτιλιακής Επιτροπής του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, την Πέμπτη 2 Ιουνίου στη Γαλλική Πρεσβεία, υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας με το Cluster Maritime Français, παρουσία του Γάλλου Πρέσβη, κ. Patrick Maisonnave.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Γάλλος Πρέσβης χαιρέτισε την πρόταση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τη δημιουργία μιας Ναυτιλιακής Επιτροπής που θα φέρει κοντά τους δύο τομείς ναυτιλίας, οι οποίοι είναι πολύ συμπληρωματικοί και πολύ φιλόδοξοι. Η Επιτροπή αυτή, από την ύπαρξή της και μόνο, θα προσφέρει ένα σημείο αναφοράς, μια μόνιμη δομή όπου οι Έλληνες και οι Γάλλοι φορείς θα μπορούν να συναντηθούν, να δημιουργήσουν συνέργειες, να ανταλλάξουν ιδέες, να αναπτύξουν νέες εμπορικές συναλλαγές και να κερδίσουν. Οι προοπτικές αύξησης του παγκόσμιου εμπορίου κατά σχεδόν 45% την επόμενη δεκαετία, η ανάγκη απανθρακοποίησης των μεταφορών, η οποία θα απαιτήσει την ανανέωση του ενός τρίτου του στόλου κατά την ίδια περίοδο, και η αποχώρηση του ναυτιλιακού κέντρου του Λονδίνου από την ΕΕ αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσει η Επιτροπή αυτή.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Γαλλίας και Ελλάδας, κ. Laurent Thuillier, και ο πρόεδρος του Cluster Maritime Français, κ. Frédéric Moncany de Saint-Aignan, δήλωσαν ότι η ιδέα της δημιουργίας αυτής της Επιτροπής προέκυψε από πολύ σημαντικά κοινά επιτεύγματα μεταξύ των δύο χωρών.

Στόχος της Επιτροπής είναι να δημιουργήσει και να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας στους διάφορους εξειδικευμένους τομείς της Ναυτιλίας, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια σχετικά με τα διάφορα επαγγέλματα των θαλάσσιων μεταφορών.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών είναι μακροχρόνιες. Η δημιουργία της Ναυτιλιακής Επιτροπής αποσκοπεί στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των εξειδικευμένων εταιρειών των δύο χωρών.

Η επιτροπή αποτελείται από 10 μέλη. Με τη φιλοδοξία να επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα, ο πρόεδρός της κ. Philippe Louis-Dreyfus κάλεσε τους συμμετέχοντες να συμβάλουν ενεργά στο έργο της Επιτροπής με την τακτική παρουσία και συμμετοχή τους.

Η κ. Μαρίλυ Φραγκίστα, μέλος της Επιτροπής και εκπρόσωπος των Ελλήνων εφοπλιστών, εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση που συνδέεται με την Επιτροπή λόγω της ιστορίας της εταιρείας της, αλλά και για την προώθηση της γαλλοελληνικής εταιρικής σχέσης χάρη στη γνώση των γαλλικών αξιών και του γαλλικού πολιτισμού.

Τέλος, ο κ. Philippe Louis-Dreyfus ανέφερε τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Επιτροπή στο εγγύς μέλλον, όπως: smart shipping, περιβαλλοντικά θέματα, λιμενικές υποδομές, ασφάλεια και προστασία στη θάλασσα, θέματα ενέργειας και μεταφορών, νέες τεχνολογίες, χρηματοδότηση, ασφάλιση και φορολογία.

Κατερίνα Μανάλη

Διευθύντρια

Tel.  0030 210 36.25.545 / 0030 210 36.25.516

E-mail:  ccifhel(@)ccifhel.org.gr

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.