Απολογισμός εκδηλώσεων

Σεμινάριο «Ελλάδα-Γαλλία: Προοπτικές, προτάσεις για μια βιώσιμη κοινωνική ασφάλιση»

«Ελλάδα-Γαλλία: Προοπτικές, προτάσεις για μια βιώσιμη κοινωνική ασφάλιση» ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου Cyrille Dupont.

Στο πρώτο πάνελ το λόγο πήρε ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κύριος Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα  ασκώντας δίκαιη πολιτική που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και θα έχει ως στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Το συντονισμό του πρώτου πάνελ είχε ο Κώστας Παπαδημητρίου, Καθηγητής Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Στο δεύτερο πάνελ του σεμιναρίου συζητήθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ διατυπώθηκαν προτάσεις συνέργειας/συνεργασίας  μεταξύ ασφαλιστικών και οικονομικών παραγόντων από έγκριτους ομιλητές  όπως ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Συλλογικής Κοινωνικής Πρόνοιας της Γαλλίας (INPC) Hervé Colas, η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Νίκος Φράγκος, ο καθηγητής κοινωνικής ασφάλισης στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ Άγγελος Στεργίου και ο Γενικός Διευθυντής της GROUPAMA GAN VIE Γαλλίας Jean-François Garin. Συντονιστής της στρογγυλής τράπεζας ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ασφάλισης στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, Δρ. Κωνσταντίνος Κρεμαλής.

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ανάγκες της αγοράς και στο πως μπορεί η ιδιωτική ή η επαγγελματική ασφάλιση να δράσει συμπληρωματικά και υποστηρικτικά στη χρηματοδότηση του μεταεργασιακού βίου από το κράτος. Στο πάνελ αυτό συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής Ζωής της Groupama Ασφαλιστικής, Κωνσταντίνος Πάντος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prudential Actuarial Solutions Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Γενικός Γραμματέας Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Χρόνης Ακριτίδης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΕ Νομικών ΕΤΑΑ και Μέλος ΔΣ/ΔΣΑ  Δημήτρης Βερβεσός. Το συντονισμό είχε ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Γενικός Γραμματέας του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου και δικηγόρος, μέλος των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Παρισίων.

Την εκδήλωση υποστήριξαν ως χορηγοί οι εταιρείες Groupama Ασφαλιστική, Air France και Airotel.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Δείτε τις εισηγήσεις εδώ

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.