Συνέντευξη της Προέδρου της Silmo Paris, Amélie Morel.

Πως νιώθετε, λίγo πριν η Silmo Paris υποδεχτεί ξανά το κοινό της; 

Σκεπτική αλλά και ενθουσιασμένη! Δεν πρέπει να είμαι η μόνη, πολλοί από εμάς ανυπομονούμε να μοιραστούμε ξανά αυτές τις μοναδικές στιγμές που μας χαρίζουν οι σημαντικές εμπορικές εκθέσεις. Παρά την αβεβαιότητα που συνδέεται με τις μεταλλάξεις του ιού, οι οποίες απαιτούν επαγρύπνηση, είμαι βέβαιη ότι αυτή η έκδοση θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή: υπήρχε μία πριν από τον Covid, θα υπάρξει μία μετά τον Covid. Γράφουμε ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία της SILMO: Είμαι ενθουσιασμένη!

Μία έκθεση είναι το κοινό σημείο μεταξύ προμηθευτών – δημιουργών και εμπόρων. Πόσο πολύ επηρεάστηκε η βιομηχανία γενικότερα και ειδικότερα των οπτικών από την απουσία της Silmo Paris αυτά τα δύο χρόνια;

Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το συνολικό αντίκτυπο αυτής της έλλειψης εμπορικών εκθέσεων σε όλο τον κόσμο, καθώς τα προφίλ των εταιρειών και οι αγορές είναι πολύ διαφορετικές. Είναι προφανές ότι οι μεγάλες εταιρείες που έχουν σημαντική εμπορική δύναμη έχουν υποστεί λιγότερες επιπτώσεις από τις μικρομεσαίες δομές που χρειάζονται την προβολή και τη διεθνή διάσταση της SILMO. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης περιόδου, όλοι βρήκαν προσωρινές και εναλλακτικές λύσεις, ενώ ο τομέας των οπτικών και των γυαλιών υπέφερε λιγότερο καθώς οι εταιρείες ήταν σε θέση να επιδείξουν ανθεκτικότητα.

Τι βήματα έχουν παρθεί για να γεφυρωθεί αυτό το κενό; Να αναμένουμε κάτι διαφορετικό;

Χάρη στην ψηφιοποίηση της οικονομίας, μπορέσαμε να διατηρήσουμε επαφή, να προωθήσουμε, να πουλήσουμε, να ανταλλάξουμε ... Στο μέλλον, πιστεύω ότι οι εταιρείες θα είναι πιο επιλεκτικές ως προς την επιλογή των εκθέσεων στις οποίες θα θελήσουν να συμμετέχουν ως εκθέτες και η απόφαση μεταξύ εικονικής και φυσικής συμμετοχής θα γίνετε πολύ προσεκτικά. Εναπόκειται στους διοργανωτές της έκθεσης να δείξουν ευελιξία και να ακούσουν τις ανάγκες του κοινού τους. Αυτό θα αποδείξει ότι η "συναισθηματική" διάσταση μιας επιχειρηματικής σχέσης δεν αλλάζει και παραμένει σημαντική με την πάροδο του χρόνου. Αναμφίβολα θα υπάρξουν λιγότερα ταξιδιωτικά και επαγγελματικά γεγονότα, αλλά δεν θα αντικατασταθούν ποτέ από τα ψηφιακά.

Θα υπάρξει ψηφιακή έκδοση της SILMO; Εάν όχι, τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Με το διοικητικό συμβούλιο της SILMO, συμφωνήσαμε ότι μια έκθεση είναι πολλά περισσότερα  από έναν εκθεσιακό χώρο καθώς υπάρχει και η «συναισθηματική» διάσταση, απαραίτητη για να δημιουργηθούν οι επαγγελματικοί δεσμοί. Παρ’όλα αυτά η SILMO θα είναι επίσης ψηφιακή, στον ιστότοπό μας, θα είναι διαθέσιμα βίντεο, συνεντεύξεις, πληροφορίες, τάσεις ... Από την άλλη, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ήμασταν κοντά στους επαγγελματίες, μείναμε σε επαφή, διατηρήσαμε επικοινωνία, προτείναμε εναλλακτικές λύσεις όπως το SILMO HORS LES MURS ... Είμαστε εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, τα οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμα αλλά δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ την ανθρώπινη επαφή!

Πείτε μας έναν καλό λόγο για τον οποίο θα πρέπει να επισκεφτεί κάποιος φέτος την έκθεση.

Αρχικά για να βρεθούμε και πάλι «στην καρδιά» του κόσμου των οπτικών και να ανακαλύψουμε όλες τις καινοτομίες του κλάδου μας.

Επιπλέον, θα βρεθούμε σε μία έκθεση που φημίζεται για την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα της, με όλα τα μέσα και τους χώρους που την καθιστούν μοναδική και ελκυστική στους επισκέπτες της: το Silmo d'Or, το Silmo Academy και το Silmo Next που συγκεντρώνει όλες τις τάσεις των προϊόντων, συνέδρια, καινοτομίες κ.λπ. Χωρίς φυσικά να ξεχνάμε την εορταστική διάσταση: η SILMO είναι μια «οικογενειακή» έκθεση που επιθυμεί να καλωσορίσει όλους τους επισκέπτες με ένα μεγάλο χαμόγελο!

Τι μέτρα  θα παρθούν με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών; Θα είναι η Silmo ένας  Covid-Free χώρος συνάντησης;

Ακολουθούμε το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται παντού σήμερα, μάσκες,  αντισηπτικά και αποστάσεις ασφαλείας. Αυτό που αλλάζει και μας καθησυχάζει είναι η αύξηση του ποσοστού  εμβολιασμού και η έκδοση του δελτίου υγείας που διευκολύνουν τα ταξίδια, την πρόσβαση στην έκθεση, στα περίπτερα και στις διάφορες εκδηλώσεις. Μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι με αυτές τις πρωτοβουλίες που θα καθησυχάσουν τους εκθέτες και τους επισκέπτες, θα επιτρέψουν σε όλους να έρθουν, να κυκλοφορήσουν και να απολαύσουν τη SILMO με απόλυτη ελευθερία και ασφάλεια.

Οπότε, αναμένουμε να συναντηθούμε ξανά στη #SILMOParis;

Μιλάω εξ ονόματος όλης της ομάδας που εργάζεται στα παρασκήνια για να επιτευχθεί αυτή η έκδοση. Ανυπομονούμε να σας ξανασυναντήσαμε, να συζητήσουμε τα θέματα του κλάδου μας, να μοιραστούμε την τεχνογνωσία και τις δημιουργίες μας και να οραματιστούμε το μέλλον μαζί σας!

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.