Απολογισμός εκδηλώσεων

Συζήτηση για τον τουρισμό : ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης και οι αυριανές θέσεις εργασίας

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε  η συζήτηση με θέμα «Τουρισμός : Ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης και οι αυριανές θέσεις εργασίας» που έλαβε χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 .Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανέλαβαν από κοινού τη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία τελέστηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης για τις σπουδές στη Γαλλία.

Στη συζήτηση συμμετείχαν καταξιωμένοι Γάλλοι και Έλληνες επαγγελματίες από τον τομέα του  τουρισμού και παρουσίασαν τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα και τους μελλοντικούς φορείς που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του.

Συγκεκριμένα , στη συζήτηση συμμετείχαν , η κυρία Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού , ο κύριος Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η κυρία Aude Ducroquet, Επίκουρη Καθηγήτρια, ESTHUA Tourisme & Culture του Πανεπιστημίου του Angers, Συμπρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του Angers TourismLab ,ο κύριος  Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής, Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ),ο κύριος Θωμάς Λαζανάς, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Διοργανωτής του Μεσογειακού Φεστιβάλ Γαστρονομίας Mediterranean Food Festival,η κυρία Κατερίνα Σαντίκου, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Workathlon ,ο κύριος Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τέλος ο κύριος Lionel Walker, Γενικός εκπρόσωπος, Σύνοδος εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Αριστείας στον τουρισμό.

 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν οι λόγοι της πρωτοκαθεδρίας της Γαλλίας ως τουριστικός προορισμός καθώς και οι δράσεις και ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες τόσο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.

 Η Γαλλία και η Ελλάδα αποτελούν δυο δημοφιλείς προορισμοί στον παγκόσμια τουριστική κατάταξη, με τη Γαλλία να αποτελεί τον πρώτο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως αλλά και την Ελλάδα, η οποία θεωρείται ένας εξίσου  σημαντικός  παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Σε αυτό το πλαίσιο διευκρινίστηκαν οι διαφορές και οι ομοιότητες ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς και οι στρατηγικοί τους στόχοι.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις νέες τάσεις τουρισμού,  όπως ο οινοτουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός , ο αγροτουρισμός και ο ποδηλατικός τουρισμός, όλα αυτά στο γενικότερο πλαίσιο του εναλλακτικού και αειφόρου τουρισμού.

Βασικό θέμα της εκδήλωσης αφορούσε τα διάφορα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, κρατικά και ιδιωτικά , στη Γαλλία και στην Ελλάδα, καθώς και τα προβλήματα που συναντώνται στο γενικότερο πλαίσιο  της εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού , όπως για παράδειγμα η έλλειψη εξειδικευμένης κατάρτισης.

Τέλος , επισημάνθηκε η σημασία των νέων τεχνολογιών , ειδικά των social media και των εφαρμογών , τα οποία έχουν συμβάλλει σημαντικά στην μετεξέλιξη του κλάδου με τις δυνατότητες  που προσφέρουν τόσο στους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και στους επισκέπτες.

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.